Ezzel a trükkel soha többé nem fut ki a főzővíz a lábasból

Napi Tippünkből megtudhatod, mi az a pofonegyszerű trükk, ami biztosan a lábasban tartja a vizet forralásnál!

Már megint kifutott a tészta főzővize? Nos, a TikToknak erre is van megoldása. Persze a trükk nem korlátozódik a tésztafőzésre, más esetekben is hasznos lehet ez az ismeret, amihez ráadásul nem kell más, csak az egyik legalapvetőbb élelmiszer: vaj.

Ezzel a trükkel soha többé nem fut ki a főzővíz a lábasból

Köztudott, hogy a legjobb tésztaszószok úgy készülnek, hogy egy kevés kerül bele a tészta főzővizéből is. Azonban, ha az összes víz – vagy a nagy része – a tűzhelyen landol, erről a pluszról le kell mondanod. Arról nem is beszélve, hogy még extrán takarítanod is kell utána. Egyszóval a bosszúság megelőzésére a #FoodTok tésztaimádói nem titkolóznak, hanem videóikban osztják meg a tudást, amivel megakadályozzák ezt a balesetet.

A lényeg, hogy vesznek egy kis vajat, majd egyszerűen bekenik vele a lábas belső peremét.

A vajban (vagy olívaolajban – láttunk már néhány felhasználót, aki ezt használja) lévő zsír megakadályozza, hogy a keményítőtartalmú tésztavíz annyira felforrjon, hogy kifusson a főzőlapra vagy tűzhelyre. (Ebből mi arra következtetünk, hogy rizsfőzésnél is bevethető ez a módszer.) Ráadásul a tésztád egy kis olaj- vagy vajbevonatot kap, amikor lecsöpögteted, így duplán jól jársz a módszerrel!

@happiness.is.golden

Cooking hack! How to stop your pasta water from boiling over by this 1 simple hack 👩‍🍳 🍝 💡 #cookinghacks #cookingtips #cookingtiktok #oliveoil #oliveoilhack #kitchenhacks #momlife #pastalover #cookingpasta

♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

A trükköt bemutató videók alatti kommentekben többen hálálkodnak a hasznos információért, mások pedig megerősítik, hogy valóban működik az eljárás, sőt, van, aki hozzáteszi, hogy a főzőspray is ugyanilyen jól bevethető erre a célra.

Mások azt mondják, hogy a klasszikus fakanalas trükköt használják, ami azt jelenti, hogy egy fakanalat tesznek a lábos tetejére keresztben, azonban ez az eljárás nem 100%-ig biztos.

Forrásunk volt.


Olvasd el további cikkeinket is:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...