Megfonnyadt a spenótod? Készíts belőle port!

Napi Tippünkben egy remek ételmentő praktikát hoztunk, amivel nem kell soha többé a komposztra dobnod a megfonnyadt spenótot: helyette készíts belőle spenótport!

Amikor veszel egy adag spenótot, lényegében időzített bombát veszel: vajon fel tudod-e használni az összes spenótot, mielőtt megfonnyadna? Ugyan vannak praktikák, amikkel meg lehet hosszabbítani a zöld levelek élettartamát, ha véletlenül mégis kijátszották volna az éberségedet, és vizes, megfeketedett kis cafatok néznének vissza rád a hűtőből, akkor mutatunk egy pofonegyszerű praktikát, mivel megmentheted ezeket: készíts belőlük spenótport!

Megfonnyadt a spenótod? Készíts belőle port!

Így készül a spenótpor

Ezzel megelőzöd a felesleges élelmiszerhulladékot, és a pénzed sem veszik kárba, ráadásul a spenót jótékony hatásaihoz is hozzájutsz egy új formában. A spenótpor elkészítéséhez először fogd a kókadozó leveleket, öblítsd le alaposan, majd jól szárogasd meg őket. Ehhez akár egy salátacentrifugát is használhatsz vagy egy konyharuhával szárazra tapogathatod őket. Ezután tedd be a sütőbe 40 fokra vagy a dehidratálóba a spenótot, és hagyd bent, amíg a levelek teljesen kiszáradnak és ropogósak lesznek. A kihűlt leveket turmixold addig, amíg finom porállagot nem kapsz. A spenótpor akár egy évig is eláll ilyen formában.

Megőrzi tápanyagait a spenót por alakban?

Általános vélekedés, hogy a zöldségek a főzés során gyorsan elveszítik minden előnyüket. Míg ez igaz lehet, ha grillezésről vagy vízben főzésről van szó, a Healthline szerint a sütés nagyon kevés hatással van az élelmiszerekben lévő vitaminokra. Ha ilyen alacsony hőfokon melegítjük, a spenótnak megmarad a magas vas-, A-vitamin-, kálium- és egyéb tápanyagtartalma.

Szuperkrémes spenótfőzelék

A spenótfőzelék sokunk kedvence, de legalább ennyien rettegik a rossz menzás élmények miatt. Elsősorban nekik ajánlom ezt a receptet: ha így készítitek el a spenótot, örökre ...

Finom állagának és enyhe ízének köszönhetően a spenótpor szinte bármilyen ételhez adhat egy kis extra tápanyaglöketet. Ha nem vagy nagy rajongója a zöld turmixoknak, szórj egy kis port a házi chaipudingodba vagy zabkásádba, de egy frissítő gyümölcsös turmixban is elfér egy kevés belőle.

Ezáltal az édes turmixok megőrzik az ízüket, miközben olyan pozitív élettani hatásokkal ruházod fel őket, mint ami a spenótos turmixot is jellemzik.

A por a vacsorák egészségesebbé tételére is alkalmas lehet. Ha túl fáradt vagy ahhoz, hogy a hosszú nap végén még nekiállj zöldséget párolni, csak keverd a port a tésztaszószba vagy szórhatod közvetlenül a spagettire is. A spenótpor remek titkos összetevője lehet házi pizzafeltéteknek is, így azok is hozzájutnak a tápanyagokhoz, akik alapvetően ódzkodnak a zöldektől.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, amelyek megkönnyítik a munkát:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...