Pucolj fokhagymát 3 másodperc alatt ezzel a 3 trükkel

Imádod a fokhagymát, ráadáasul a receptben ajánlott két gerezdnek mindig a dupláját, esetleg a tripláját adod hozzá az ételhez? Akkor jól figyelj, a mai Napi Tipp rovatunkban három trükköt is mutatunk, amivel egy szempillantás alatt megpucolhatod a gerezdeket.

Sok olyan ember van, aki számára olyan a fokhagyma, mint másnak a só: nincs nélküle igazi főétel. Az egy gerezd nem gerezd, a két gerezd még csak a kezdet, az igazán jó fogások pedig legalább három gerezdet (abból is jó nagyot) tartalmaznak, a tétet pedig még bőven lehet növelni.

Na, de mi a helyzet a pucolással? A fokhagyma héját nem egyszerű művelet leszedni, néhány okos trükkel, egy-egy egyszerű húzással azonban rekordidő alatt megszabadulhatsz a feleslegtől, mutatjuk is, hogyan!

Nem kell hosszú percekig kiskéssel pucolni az apró gerezdeket

1. Guríts és roppants!

Gurítsd végig az asztalon a fokhagymafejet úgy, hogy közben a tenyereddel enyhén megnyomod a gerezdeket. Így könnyebben szétjön majd a fej, és gyorsabban ki tudod magadnak porciózni a kellő adagot.

Ezután helyezz egy kést lapos oldalával az egyik fokhagymagerezdre, majd egy határozott mozdulattal üss rá a kés lapjára. Csak olyan erősen üss, hogy a héj leváljon a fokhagymáról, és könnyen eltávolítható legyen.

Itt még nem biztos, hogy lejön a héj, ha viszont levágod a gerezd szélén található kis fekete részt, egészen biztos, hogy pillanatok alatt lehámozhatod a héjat.

2. Rázd meg!

Ez a trükk ugyan legalább 20 másodpercet igényel, viszont ha nagyobb mennyiséget szeretnél gyorsan megpucolni, akkor érdemes elővenned két fémtálat vagy egy mélyebb, tetővel is rendelkező műanyagdobozt. A szétszedett fokhagymafejet dobd bele a tálba, rakd az egyik tál tetejére a másik tál tetejét (vagy a fedőt), és legalább 20 másodpercig rázd folyamatosan az edényeket.

3. Mikrózz

Erre a trükkre talán kevesen gondolnának, pedig működik! A gerezdeket rakjuk szigorúan 10 másodpercre a mikróba, majd vegyük ki, és tessék! Máris le lehet húzni a héjakat anélkül, hogy kést vagy bármilyen segédeszközt kellene ragadnunk.


Ezeket a tippeket is érdemes megfogadni!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...