A fagyasztó egy olyan hely, ahová gyakran pakolunk el különböző élelmiszereket, majd szépen megfeledkezünk róluk. Karácsony előtt érdemes áttúrni a mélyhűtő tartalmát, hiszen igazi ünnepi kincsek is megbújhatnak a hidegben. Segít a Napi Tipp!
Karácsony előtt mindenki rengeteget vásárol, még akkor is, ha nem szeretne. Érdemes különböző praktikákkal és egy kis odafigyeléssel csökkenteni a költekezést – például azáltal, hogy körülnézünk otthon. Lessünk be, mondjuk a fagyasztóba, hogy milyen alapanyagok rejtőznek ott bent: meg fogunk lepődni, mennyi mindent felhasználhatunk majd az ünnepi készülődéshez. Jöjjenek a fagyasztó kincsei!
Halászlé
Gesztenyemassza
A legtöbbször kukacokba nyomva, meggyel és tejszínhabbal fogyasztjuk, azonban ez a karakteres és aromás csodaalapanyag ennél jóval többre hivatott. Készíthetünk belőle levest, köretet, tölteléket húsokba, és természetesen egy sor különböző desszertet is.
Érdemes inkább natúr gesztenyemasszát (a hozzáadott cukor és ízesítők nélküli verziót) venni, hogy sós és édes fogásokhoz is felhasználhassuk.
Íme egy ütős töltött pulykarolád: igazi ízbomba, kiadós, és csodásan mutatós. A pulyka egy szívmelengetően tartalmas gesztenyés-áfonyás töltelékkel készül, és szalonnába ...
A krémleves már magában elkanalazgatva is nagyon finom, de én azért az ünnephez illően sütöttem hozzá leveles tésztából kiszúrt kis fenyőket, és azzal tálaltam.
A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: gesztenyepürével megtömve igazán ünnepi hangulatba hozhatjuk a rudakat. A krém alá ajánlott meggylekvárt kenni, hogy ne száradjon ki a ...
Halászlésűrítmény
Ugyan az ünnep megengedi a hosszan, gondos odafigyeléssel főzött ételeket, mégis akadhatnak olyan helyzetek, amikor gyors megoldásokra van szükségünk. Egy adag jó minőségű, fagyasztott halászlésűrítményből nemcsak a klasszikus levest készíthetjük el, de például egy hamis harcsapaprikást vagy más halas ételt, ragut is összedobhatunk. Jól jön majd két ünnep között, amikor nincs kedvünk boltba menni.
Egyáltalán nem szégyen a sűrítményből főzött halászlé, persze ezt sem szabad összetrehánykodni. Ha odafigyelünk rá és megadjuk a módját, finom alternatíva lehet a klasszikus, ...
A tejfölös harcsapaprikás nem csupán egy étel, hanem a magyar konyha egyik legnemesebb hagyományának ízletes megtestesülése. Ez az étel a Tisza-menti halászat és a paprikás ételek ...
Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...
Leveles tészta
Ó, a háztartások örök, megbízható és bármikor előkapható támasza! Míg a friss leveles tészta általában jobban viselkedik a sütőben, a fagyasztott verzió jóval kényelmesebb és praktikusabb megoldást nyújt – bármikor előkaphatjuk a fagyóból, sós és édes aprósütemények, piték, lepények, gyors pizzák, vagy akár gofrik készítéséhez.
A pulyka Wellington módra egy elegáns és különleges étel, amely a klasszikus Beef Wellington receptjének egy szárnyas húsból készült változata. Lényege, hogy a pulykamellfilét ízletes ...
Aki 5 perc alatt szeretne gofrit sütni, annak egészen biztosan kedvence lesz a croffle névre hallgató költemény. Ez, a croissant és a waffle, azaz gofri szavakat ötvöző kifejezés nem árul ...
Vaníliafagylalt
Ugyan semmilyen szinten nem téli alapanyag a fagylalt, szorult helyzetekben mégis nagy segítség lehet. Tehetünk belőle tejszínhab vagy krém helyett a süteményekre, desszertekre, kanalazhatunk belőle a borlevesbe és édes krémlevesekbe is. Vagy egyszerűen feltálalhatjuk kehelyben, ha már minden sütemény elfogyott a kínálótálról.
A finnek palacsintája, vagyis a pannukakku egy roppant praktikus recept: az összeállított tésztát tepsiben, sütőben süthetjük készre, nem kell órákig a serpenyő mellett strázsálni. A ...
Elhoztuk nektek a karácsonyi levesek egyik legédesebb változatát, hogy már az első fogás garantálja a jó kedvet az asztalnál. Vegyétek fel minden évben az ünnepi listára, és ...
Minden család mákos gubája más. Flóráé például gőzölve készül, tojáshbatól légies, szinte már egy kalácspudingra vagy felfújtra hajaz. A tálalásnál selymes sodót kap, ezzel ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Diós-csokis, mandulás-matchás, mogyorós-kakaós és citrusos-gyömbéres kekszek isteni vajas alaptésztával. Készítsd el őket ajándékba vagy vendégváróként, akár most karácsonykor!
Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...
A karácsony elengedhetetlen sütemény a minden jóval megpakolt püspökkenyér. Őzgerinces bordái és havas porcukorszórása rögvest ünnepi hangulatba hozza az embert. Minél több finomság ...
A Michelin-díjátadón Magyarország legnívósabb éttermeinek tulajdonosai vehettek részt, így a korábbi konyhafőnökös zsűritag, Sárközi Ákos a műsor aktuális séfeivel nézhetett farkasszemet.
Ma egy igazán könnyed menüsor vár, amivel nem fogod túlterhelni a gyomrod az ünnepek előtt. A főételünk könnyed hal, desszertünkből pedig már egy falat kielégíti az édes íz iránti sóvárgásod.
Gyors, eszméletlen laktató, különleges, de közben kifejezetten egyszerű elkészíteni: lehet, hogy Jamie Oliver karácsonyi tésztája lesz az új téli kedvenced?
Kiadós levessel készültünk, amihez a ropogós gyors házi kenyér lesz a kísérő, majd pedig főételnek és desszertnek is beillő mákos tésztával zárjuk az ebédet.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...