Így használd fel a korai, éretlenebb cseresznyét

Éppen beindulóban van a cseresznye szezonja, ilyenkor pedig sajnos még belefuthatunk kevésbé érett, fanyarabb szemekbe is. Ha ilyen is került a dobozunkba, ne mérgelődjünk, inkább mentsük meg az éretlenebb szemeket az alábbi, Napi Tipp által javasolt módokon.

Nem lehet mindig akkora szerencséje az embernek, hogy édes cseresznyét kap a piacon: bizony becsúszhatnak a merítésbe még inkább piros, semmint bordó, inkább fanyar, semmint harsányan mézédes darabok. Ezeket általában fanyalogva megesszük, esetleg kiválogatjuk, és a komposztra hajítjuk – pedig a savanykás gyümölcsnek haszna is lehet a konyhában. Igen, az alábbi módokon megmenthetjük és felhasználhatjuk az éretlenebb cseresznyét is: jöjjenek a tippek, trükkök!

Nézd meg galériánkban az éretlenebb cseresznye megmentésének módszereit, a tippekért kattints a képre!

Ízes receptek, akár éretlen cseresznyével is:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippeket leshetsz el innen:

Címlapról ajánljuk

További cikkek