Így használd fel a korai, éretlenebb cseresznyét

Éppen beindulóban van a cseresznye szezonja, ilyenkor pedig sajnos még belefuthatunk kevésbé érett, fanyarabb szemekbe is. Ha ilyen is került a dobozunkba, ne mérgelődjünk, inkább mentsük meg az éretlenebb szemeket az alábbi, Napi Tipp által javasolt módokon.

Nem lehet mindig akkora szerencséje az embernek, hogy édes cseresznyét kap a piacon: bizony becsúszhatnak a merítésbe még inkább piros, semmint bordó, inkább fanyar, semmint harsányan mézédes darabok. Ezeket általában fanyalogva megesszük, esetleg kiválogatjuk, és a komposztra hajítjuk – pedig a savanykás gyümölcsnek haszna is lehet a konyhában. Igen, az alábbi módokon megmenthetjük és felhasználhatjuk az éretlenebb cseresznyét is: jöjjenek a tippek, trükkök!

Nézd meg galériánkban az éretlenebb cseresznye megmentésének módszereit, a tippekért kattints a képre!

Ízes receptek, akár éretlen cseresznyével is:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippeket leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Tormás sonkatekercs almával

Húsvétkor nagyon sokszor kerül sonkatekercs az asztalra, viszont ahány ház, annyi töltelék kerül bele. Mi most egy könnyen összekeverhető, akár növényi krémsajtból és vegafölből is ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!