Így használd fel a korai, éretlenebb cseresznyét

Éppen beindulóban van a cseresznye szezonja, ilyenkor pedig sajnos még belefuthatunk kevésbé érett, fanyarabb szemekbe is. Ha ilyen is került a dobozunkba, ne mérgelődjünk, inkább mentsük meg az éretlenebb szemeket az alábbi, Napi Tipp által javasolt módokon.

Nem lehet mindig akkora szerencséje az embernek, hogy édes cseresznyét kap a piacon: bizony becsúszhatnak a merítésbe még inkább piros, semmint bordó, inkább fanyar, semmint harsányan mézédes darabok. Ezeket általában fanyalogva megesszük, esetleg kiválogatjuk, és a komposztra hajítjuk – pedig a savanykás gyümölcsnek haszna is lehet a konyhában. Igen, az alábbi módokon megmenthetjük és felhasználhatjuk az éretlenebb cseresznyét is: jöjjenek a tippek, trükkök!

Nézd meg galériánkban az éretlenebb cseresznye megmentésének módszereit, a tippekért kattints a képre!

Ízes receptek, akár éretlen cseresznyével is:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippeket leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...