Így használd fel a korai, éretlenebb cseresznyét
Éppen beindulóban van a cseresznye szezonja, ilyenkor pedig sajnos még belefuthatunk kevésbé érett, fanyarabb szemekbe is. Ha ilyen is került a dobozunkba, ne mérgelődjünk, inkább mentsük meg az éretlenebb szemeket az alábbi, Napi Tipp által javasolt módokon.
Nem lehet mindig akkora szerencséje az embernek, hogy édes cseresznyét kap a piacon: bizony becsúszhatnak a merítésbe még inkább piros, semmint bordó, inkább fanyar, semmint harsányan mézédes darabok. Ezeket általában fanyalogva megesszük, esetleg kiválogatjuk, és a komposztra hajítjuk – pedig a savanykás gyümölcsnek haszna is lehet a konyhában. Igen, az alábbi módokon megmenthetjük és felhasználhatjuk az éretlenebb cseresznyét is: jöjjenek a tippek, trükkök!
Nézd meg galériánkban az éretlenebb cseresznye megmentésének módszereit, a tippekért kattints a képre!
5 fotó
Ízes receptek, akár éretlen cseresznyével is:
bundás kenyér
Persze készíthetnénk egy halom bundás kenyeret serpenyőben is, de ugyan minek fáradnánk, ha ugyanezt megtehetjük sokkal gyorsabban egy tepsiben is. Az édes bundás kenyér kiváló reggeli, ...
gyümölcsös húsok
A főtt marhahús meggyszósszal egy klasszikus étek. Viszont a sült marhahús cseresznyemártással ugyancsak tökéletes párosítás! Próbáljátok ki Ti is!
gyümölcsleves
Az egyik legkedvencebb nyári fogásunk a gyümölcsleves: jól behűtve igazi mentőöv a forróságban. Tetszőleges gyümölcsökből és azok sokféle kombinációjával elkészíthető, így ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippeket leshetsz el innen:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!