5 konyhai baleset, ami azt jelzi, hogy életlenek a késeid

Talán nem újdonság senkinek, hogy a folyamatos használat során a borotvaéles pengékből előbb-utóbb életlen kések lesznek. Az már azonban lehet, többek figyelmét elkerüli, hogy pontosan mikor következik el ez a pont. A Napi Tipp ennek felismerésében segít.

Életlen késsel dolgozni nem elég, hogy bosszantó – hiszen inkább trancsírozni, összenyomni és cafatolni lehet vele, semmint precízen szeletelni, nyesni és metszeni – de azon túl veszélyes is. Ráadásul sajnos nem mindig észleljük időben, hogy mikor kéne egy alapos élezésnek alávetnünk a pengéinket: gyakran már csak azután ismerszik meg az életlen kés, hogy elszenvedtünk egy konyhai balesetet a használata közben. Nézzük ezért most meg, milyen aggasztó jelek utalhatnak arra, hogy ideje kezelésbe vennünk őket!

Nézd meg galériánkban az életlen késre utaló jeleket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp vár:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...