5 konyhai baleset, ami azt jelzi, hogy életlenek a késeid

Talán nem újdonság senkinek, hogy a folyamatos használat során a borotvaéles pengékből előbb-utóbb életlen kések lesznek. Az már azonban lehet, többek figyelmét elkerüli, hogy pontosan mikor következik el ez a pont. A Napi Tipp ennek felismerésében segít.

Életlen késsel dolgozni nem elég, hogy bosszantó – hiszen inkább trancsírozni, összenyomni és cafatolni lehet vele, semmint precízen szeletelni, nyesni és metszeni – de azon túl veszélyes is. Ráadásul sajnos nem mindig észleljük időben, hogy mikor kéne egy alapos élezésnek alávetnünk a pengéinket: gyakran már csak azután ismerszik meg az életlen kés, hogy elszenvedtünk egy konyhai balesetet a használata közben. Nézzük ezért most meg, milyen aggasztó jelek utalhatnak arra, hogy ideje kezelésbe vennünk őket!

Nézd meg galériánkban az életlen késre utaló jeleket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...