Nem használtál sütőpapírt és nem is kented ki zsiradékkal a tepsit? Megfeledkeztél a sütikről, túl magas hőmérsékletre állítottad a sütőt vagy túl nagyok lettek a kekszeid? Számos oka lehet annak, hogy miért ég oda a kekszek alja, de a végeredmény ugyanaz: óriási csalódottság, miután a tökéletesnek hitt süteményeidet megfordítva a fekete alj üdvözöl. Pánikra semmi ok, most hozunk egy olyan megoldást, amivel még ez is áthidalható, hogy ne kelljen a könnyeiddel küszködve a kekszek megpörkölődött alját levágnod vagy az egész folyamatot előröl kezdned.
A pofonegyszerű trükköt The FeedFeed Instagram-oldal osztotta meg, és azonnal belopta magát a szívünkbe, főleg, hogy egy minden konyhában fellelhető eszköz kell csak hozzá, és pár pillanat alatt látványos eredményt hoz. A lényeg: egy négyoldalú reszelő segítségével egyszerűen reszeld le az odaégett részt!
A trükk valóban működik, ráadásul nemcsak esztétikailag javítja a végeredményt, de az égett ízt is teljesen eltünteti, miközben maga a süti érintetlen marad! Az ujjaidra azonban mindenképp érdemes vigyázni, nehogy azokat is lereszeld!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További őszi ötletekkel várunk: