Ettől az összetevőtől lesz ellenállhatatlanul ropogós a salátád

Senki sem szert szomorú salátaleveleket majszolni, ezért Napi Tippünkkel arra bátorítunk, legközelebb dobd fel ezzel a ropogós csicseriborsóval!

A saláta rendkívül egészséges, ugyanakkor önmagában a zöld levelek és néhány felkockázott zöldség nagyon unalmas tud lenni. Ezért érdemes különböző extrákkal feldobni: ez lehet egy jól összeállított öntet vagy vinaigrette, de az alappal is játszhatsz, és megsütheted a zöld leveleket, hogy plusz ízeket és textúrákat kapj. TikTokon most új inspirációt találtunk, aminek köszönhetően már alig várjuk, hogy újra salátát készítsünk: sült csicseriborsóval adnak extra roppanósságot a salátáknak.

Ebben a videóban a készítő, Justine Doiron egy kelbimbósalátára első pillantásra ropogós pirított zsemlemorzsának vagy apróra vágott földimogyorónak tűnő dolgot szór. Néhány másodperc elteltével azonban kiderül, hogy a feltét csicseriborsóból készült! Doiron először egy konyhai robotgépben pépesíti a csicseriborsót, hogy durva, zsemlemorzsa-szerű állagot kapjon, majd összekeveri sóval, za'atarral és sok olívaolajjal, mielőtt a sütőben megsütné. Az eredmény egy szuper ropogós feltét, amely tökéletes textúrát ad a salátának.

Néhány jótanács, ha te is kipróbálnád ezt a csicseriborsó receptet: miután leöntötted a levet a csicseriről, és minden lé le is csöpögött róla, egy papírtörlővel vagy konyharuhával itasd fel, hogy száraz legyen.

A másik, hogy figyelj az aprításnál, ne legyen porszerű az állaga, hanem olyasmi legyen, mint az apróra vágott mogyoró. Nagyjából 25 perc alatt készül el 250 fokon.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket is lesd el:

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!