Citrushéjat használni a süteményekben...semmi új vagy forradalmi nincs benne, hiszen egy citromos süti attól lesz igazán fanyarkás és frissítő ízű, ha a citromlén túl a citrom héja is belekerül a tésztába. A mostani trükkel azonban a végeredmény olyan lesz, mintha épp beleharapnál egy citrusba!
Lessétek meg a videót:
@theloopywhisk Replying to @hotsauce426 massaging the citrus zest into the sugar is a small extra step in baking but it makes a HUGE difference – it will make your bakes even more fragrant & delicious 🍊🧡 #citrus #orangezest #lemonzest #kitchenhack #learnontiktok #baketok #glutenfree
♬ Aesthetic - Tollan Kim
A TikTokon egy gasztroblogger osztotta meg a szuperegyszerű, mégis nagyszerű trükköt, amivel még ízesebb lehet a sütid. @theloopywhisk egy korábbi videójában szúrta ki az egyik kommentelő, ahogy a citrus héját jó alaposan beledolgozza a cukorba, és erre válaszul az alkotó egy külön videót szentelt a témának.
A lényege, hogy bele kell dörzsölni, pontosabban masszírozni a citrusok héját a cukorba, legyen szó narancsról, citromról vagy esetleg lime-ról.
A dörzsöléstől ugyanis a héjban található illóolajok jobban felszabadulnak, amitől a citrusos ízjegyek még dominánsabbak lesznek, összességében pedig még ízesebb és karakteresebb lesz a süteményed.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több tipp itt: