Ezentúl csak ezzel az eszközzel facsarunk citromot

Mégis mit lehetne mondani a citromfacsarásról? Nagyon is sokat, hiszen napi tippünkben egy újabb trükköt hoztunk, amivel még könnyebb és hatékonyabb lesz a citromfacsarás!

Ha az élet citromot dob...készíts belőle limonádét! Ehhez azonban először citromlére lesz szükséged. Már többször írtunk arról, hogyan tudod könnyedén kifacsarni a citromot, sőt, azt is megmutattuk, miként tudsz csak néhány csepp levet kinyerni a gyümölcsből anélkül, hogy felvágnád. Azonban előfordulhat, hogy épp a mosogatóban van a citromfacsaród, vagy nincs is, a kézzel történő facsarás pedig nem épp a leghatékonyabb. Ez az egyszerű trükk most egy újabb alternatívát kínál, amivel hozzájuthatsz a savanykás léhez. Nem kell hozzá más, mint egy konyhai csipesz!

Ezentúl csak ezzel az eszközzel facsarunk citromot

Hogyan tudsz citromlevet facsarni egy konyhai csipesszel?

A metódus egyáltalán nem bonyolult.

Első lépés: helyezz egy fél citromot a fogó két vége közé. A legoptimálisabb, ha nagyjából félúton préseled be a karok közé a gyümölcsöt.

Második lépés: facsard ki! Fogd meg a kezeiddel a csipesz két végét, a citrom nézzen lefelé, majd szorítsd össze a fogó nyitott végé. Miután úgy érzed, hogy már nem jön több lé, fordítsd el 90 fokkal, és újra nyomd össze, hogy minden cseppet kipréselj belőle. Voilà! Ki is facsartad a citromod.

Tippek, amik jól jöhetnek

Szűrd le a magokat: ennek a módszernek egy apró hátránya, hogy a citromlében magok maradnak, ami nem meglepő, tekintve, hogy nincs semmi, ami felfogná azokat. Ha nem szeretnéd, hogy a levét le kelljen szűrnöd, vagy magokat kelljen kiszedned belőle, akkor, mielőtt nekivágnál a préselésnek, tegyél egy finom szemű szűrőt a tál fölé.

A citromot tartsd közel a tálhoz: ez a módszer kissé rendetlen lehet, ha nem vigyázol, és mindenhova citromlé fröcsöghet. Tartsd a citromot közel a tálhoz, hogy elkerüld a veszteségeket.

Meyer lemon curd

Egy igazi angol specialitás. Bársonyos, citromos vajkrém, amit első sorban tartletekhez használnak, azaz ezzel töltik meg a vajas tésztás minipitéket. Ezen felül kiváló kísérője lehet ...

Gréti-szelet - citromos krémes

Nosalty szerkesztőségi tagként én is megalkottam a saját sütiszeletem. Imádom a citromot és az összes citrusfélét, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni valamilyen savanykás ízvilágú ...

A narancsot inkább hagyd: ez a módszer nagyszerűen működik citrom és lime esetében, de a narancsok túl nagyok ahhoz, hogy a fogó karjai közé beférjenek.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hasznos konyhai tippek-trükkök várnak itt is:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...