Ha az élet citromot dob...készíts belőle limonádét! Ehhez azonban először citromlére lesz szükséged. Már többször írtunk arról, hogyan tudod könnyedén kifacsarni a citromot, sőt, azt is megmutattuk, miként tudsz csak néhány csepp levet kinyerni a gyümölcsből anélkül, hogy felvágnád. Azonban előfordulhat, hogy épp a mosogatóban van a citromfacsaród, vagy nincs is, a kézzel történő facsarás pedig nem épp a leghatékonyabb. Ez az egyszerű trükk most egy újabb alternatívát kínál, amivel hozzájuthatsz a savanykás léhez. Nem kell hozzá más, mint egy konyhai csipesz!
Hogyan tudsz citromlevet facsarni egy konyhai csipesszel?
A metódus egyáltalán nem bonyolult.
Első lépés: helyezz egy fél citromot a fogó két vége közé. A legoptimálisabb, ha nagyjából félúton préseled be a karok közé a gyümölcsöt.
Második lépés: facsard ki! Fogd meg a kezeiddel a csipesz két végét, a citrom nézzen lefelé, majd szorítsd össze a fogó nyitott végé. Miután úgy érzed, hogy már nem jön több lé, fordítsd el 90 fokkal, és újra nyomd össze, hogy minden cseppet kipréselj belőle. Voilà! Ki is facsartad a citromod.
Tippek, amik jól jöhetnek
Szűrd le a magokat: ennek a módszernek egy apró hátránya, hogy a citromlében magok maradnak, ami nem meglepő, tekintve, hogy nincs semmi, ami felfogná azokat. Ha nem szeretnéd, hogy a levét le kelljen szűrnöd, vagy magokat kelljen kiszedned belőle, akkor, mielőtt nekivágnál a préselésnek, tegyél egy finom szemű szűrőt a tál fölé.
A citromot tartsd közel a tálhoz: ez a módszer kissé rendetlen lehet, ha nem vigyázol, és mindenhova citromlé fröcsöghet. Tartsd a citromot közel a tálhoz, hogy elkerüld a veszteségeket.
A narancsot inkább hagyd: ez a módszer nagyszerűen működik citrom és lime esetében, de a narancsok túl nagyok ahhoz, hogy a fogó karjai közé beférjenek.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Hasznos konyhai tippek-trükkök várnak itt is: