Tuti tipp, hogy folt és maradvány nélkül megszabadulj a címkétől

Te is felhasználnád még a befőttesüveget vagy műanyag dobozt, de az árcímke ragadós foltot hagy maga után, vagy otromba darabokban marad rajta az új portékán? Mutatunk egy egyszerű, de annál hatékonyabb módszert Napi Tippünkben, amivel eltávolíthatod a bolti címkét.

Biztosan ismerős neked is, hogy amikor veszel egy új tárgyat, hiába a sok erőfeszítés, nem tudsz hibátlanul megszabadulni a ráragasztott matricáktól. Vagy egy ragacsos folt vagy a címke maradványa ott fog ékeskedni kapargatás után is. Ezzel a mutatvánnyal viszont seperc alatt megszabadulhatsz a címkétől!

Tuti tipp, hogy folt és maradvány nélkül megszabadulj a címkétől

Néhány könnyen elkészíthető uzsonnaötlet:

Túrós-áfonyás uncsisüti

Ennek a sütiremeknek nem ám azért lett a neve „uncsi", mert snassz és unalmas volna, hanem csupán azért, mert egy borús vasárnap estén, unaloműző és hűtőben árválkodó maradékok ...

Fahéjas almakarika

Amint beköszönt az ősz, mindenkinek jól esik egy meleg, fahéjas sütemény. Főleg, ha alma is van benne.:) Nagyon egyszerű recept, hiszen a tésztánk bolti leveles tészta, így pikk-pakk ...

Ez a módszer az üvegen működik a leghatékonyabban, de más anyagú tárgyakon is megér egy próbát. Először töltsünk meg egy edényt ¾-ig vízzel, majd tegyük a tűzhelyre, és kezdjük el melegíteni. Azt azért ne várjuk meg, hogy forráspont fölé emelkedjen a hőmérséklete, akkor inkább húzzuk le a tűzről. Közben tegyük bele az üveget, legyen az pohár vagy bármi más, és tegyünk egy kis szódabikarbonát vagy mosogatószert a vízbe. A címke rövid időn belül magától leválik, de ha türelmetlen típus vagy, akkor te magad is rásegíthetsz egy szivaccsal a címke leválására. Ezután már csak mosd le szappannal és meleg vízzel az üvegfelületet, és kész is vagy.

Extra tipp: egy befőttesüveg például nagyon jól funkcionál vázaként, de lehet használni ceruzatartónak is.

Forrásunk volt.


Még több konyhai praktika:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...