Ezzel a trükkel új szintre emelheted a bolti hummusz állagát

Semmi gond a bolti hummusszal, de ha kicsit felturbóznád az állagát, Napi Tippünkkel egyszerűen megteheted!

Csak azért, mert kevés az időd, és nem tudsz krémes házi hummuszt készíteni, még nem jelenti azt, hogy le kellene mondanod az ízletes csicseriborsókrémről. A boltban vásárolt hummuszt is a saját ízlésedre tudod formálni néhány egyszerű trükkel. A hummusz esetében különösen igaz ez, hiszen az ízét és a textúráját is könnyen feljavíthatod, miután kibontottad! Egy kis wasabival pikantériát adhatsz hozzá, de fűszereket és magvakat is keverhetsz bele a plusz ízekért. Pár csepp olívaolaj, egy kis apróra vágott metélőhagyma csodákra képes. Van azonban még egy trükk, amivel a hummusz textúráját új dimenzióba emelheted, hogy senkinek eszébe se jusson, hogy a boltból került az asztalra az a csicseriborsókrém! Bár némi görög joghurttal is tudsz javítani az állagán, ezúttal semmilyen extra hozzávalókra nem lesz szükséged.

Extra hozzávalóra nincs is szükség, hogy új szintre emeld a bolti csicseriborsó-élményt

Fogj egy habverőt, és verd fel a hummuszt, hogy légiesebb, krémesebb állagot kölcsönözzön neki. Ha nagyobb mennyiséggel dolgoznál, mert épp egy családi/baráti brunchra készülsz, akkor a konyhai robotgépet is segítségül hívhatod a feladathoz. Talán eközben még ahhoz is kedvet kapsz, hogy még tovább menj, és például néhány gerezd pörkölt fokhagymával, vagy némi chiliporral feldíszítsd.

Ajvár

A padlizsánkrémhez hasonlóan az ajvár tekintetében is igaz: ahány ház, annyiféle készítési mód. Létezik padlizsános változata, olyan is, amibe a hagymák dinsztelve kerülnek, van ahol ...

Miután alaposan felverted, kanalazd egy tálba a hummuszt, és szolgáld fel pita vagy ropogós grissini kíséretében.

Ha nem akarsz extra edényeket összepiszkítani, de mégis jobb állagú krémet szeretnél, közvetlenül a csomagolásban keverd meg néhányszor az előre elkészített hummuszt.

Mivel előre csomagolt ételről van szó, nem tudhatod, hogy mikor készült és mennyi ideig állt a bolt hűtőjében, de ha egy villával összekevered, az már sokat javít rajta. Egy kis olaj és szezámmag a tetejére pedig már csak pont az i-re.

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...