Csak azért, mert kevés az időd, és nem tudsz krémes házi hummuszt készíteni, még nem jelenti azt, hogy le kellene mondanod az ízletes csicseriborsókrémről. A boltban vásárolt hummuszt is a saját ízlésedre tudod formálni néhány egyszerű trükkel. A hummusz esetében különösen igaz ez, hiszen az ízét és a textúráját is könnyen feljavíthatod, miután kibontottad! Egy kis wasabival pikantériát adhatsz hozzá, de fűszereket és magvakat is keverhetsz bele a plusz ízekért. Pár csepp olívaolaj, egy kis apróra vágott metélőhagyma csodákra képes. Van azonban még egy trükk, amivel a hummusz textúráját új dimenzióba emelheted, hogy senkinek eszébe se jusson, hogy a boltból került az asztalra az a csicseriborsókrém! Bár némi görög joghurttal is tudsz javítani az állagán, ezúttal semmilyen extra hozzávalókra nem lesz szükséged.
Fogj egy habverőt, és verd fel a hummuszt, hogy légiesebb, krémesebb állagot kölcsönözzön neki. Ha nagyobb mennyiséggel dolgoznál, mert épp egy családi/baráti brunchra készülsz, akkor a konyhai robotgépet is segítségül hívhatod a feladathoz. Talán eközben még ahhoz is kedvet kapsz, hogy még tovább menj, és például néhány gerezd pörkölt fokhagymával, vagy némi chiliporral feldíszítsd.
Miután alaposan felverted, kanalazd egy tálba a hummuszt, és szolgáld fel pita vagy ropogós grissini kíséretében.
Ha nem akarsz extra edényeket összepiszkítani, de mégis jobb állagú krémet szeretnél, közvetlenül a csomagolásban keverd meg néhányszor az előre elkészített hummuszt.
Mivel előre csomagolt ételről van szó, nem tudhatod, hogy mikor készült és mennyi ideig állt a bolt hűtőjében, de ha egy villával összekevered, az már sokat javít rajta. Egy kis olaj és szezámmag a tetejére pedig már csak pont az i-re.
Ezek a praktikák is érdekelhetnek: