Befőttesüvegben fő a leves az új trend szerint – 10 perc és kész

Napi Tippünkből nemcsak egy új trendet ismerhetsz meg, hanem időt is spórolhatsz a heti ebédkészítésnél!

Ha az ősz nálad is a levesekről szól, akkor ezt az új TikTok-trendet imádni fogod! Nem elég, hogy jól néz ki, de valóban praktikus is, amivel időt spórolhatsz a főzésnél: lábos helyett befőttesüvegben készül a gyors, tápláló leves a rohanós hétköznapokra!

Befőttesüvegben fő a leves az új trend szerint – 10 perc és kész

A beffőtesüveg kora

Nagyanyáink leginkább lekvárt tároltak benne, de ez az évezred a befőttesüveg felemelkedéséről szól. Minden a chia pudingokkal és zabkásákkal kezdődött, de már salátát, sőt, szinte bármilyen ételt össze lehet állítani egy nagyobbacska befőttesüvegben. Mindennek nemcsak öncélú esztétikai funkciója van, hanem gyakorlati haszna is, hiszen ezáltal kényelmesen elő lehet készíteni a kiporciózott adagokat a hétre, ráadásul a befőttesüveg formájából adódóan nem is keveredik össze minden idő előtt.

Egy ételkategória azonban idáig hiányzott a palettáról: 2023 őszéig kellett várni, hogy inspirációt kapjunk a befőttesüvegben elkészített leveshez.

Ráadásul az egész pofonegyszerű, nem kell órákat rotyogtatni a tűzhelyen az ételt. Egyszerűen csak keverd össze a hús- vagy zöldséglevest, a fehérjét, a tésztát és a forró vizet egy befőttesüvegben, és már meg is vagy. Az eredmény? Tökéletes leves egy hosszú nap után, amivel bekuckózhatsz a meleg takaró alatt a kanapén a kedvenc sorozatoddal.

"Irodai" csirkeleves

Kiadós leves, amit akár a munkahelyünkre is magunkkal vihetünk, és egy kis melegítés után egyből fogyaszthatunk. A hűtőben, külön tárolva több napig is eláll! :)

Biztonságos befőttesüvegben levest készíteni?

Alapvetően igen, de van, amire érdemes odafigyelni. Ha forró vizet használsz, győződj meg róla, hogy a befőttesüveg maga is meleg, különben felrobbanhat. A drasztikus hőmérséklet-változások (például, ha az üveg a fagyasztóban volt) az üveg törését okozhatják. Tehát legalább szobahőmérsékletű legyen az üveg, mielőtt forró vizet öntesz bele.

Milyen leveseket készíthetsz el egy befőttesüvegben?

Carleigh Bodrug New York Times besteller szakácskönyvszerző kezdte el népszerűsíteni a trendet videójával. Ebben összekeveri a chilis fokhagymamártást, a szójaszószt és a misopasztát. Ezután tesz rá tofut, reszelt sárgarépát, spenótot, vermicelli tésztát, metélőhagymát és szezámmagot, és lényegében készen is van. Amikor szeretnéd megenni a levest, egyszerűen önts fel forró vízzel. Hagyd állni öt percig, majd kanalazhatod is.

@plantyou

mason jar soup IB: @nutritionbykylie #soup #souprecipe #soupseason #fallrecipes

♬ Unholy - Sam Smith & Kim Petras

Természetesen rengeteg más alapanyagból készíthetsz magadnak házi instant levest. Kezdj egy hús- vagy zöldségleves alaplével, majd adj hozzá tetszőlegesen választott fehérjét és a zöldségeket kedved szerint. Tésztát és rengeteg fűszert is tehetsz a tetejére.

Mennyi ideig tartható el a leves egy befőttesüvegben?

A legjobb, ha három-öt napnál tovább nem tárolod a levest a befőttesüvegekben. De ilyenkor érdemes ellenőrizni evés előtt az étel szagát és megjelenését, hogy meggyőződj róla, biztonságosan fogyasztható-e. Ellenkező esetben öt nap elteltével mindenképp dobd ki a tartalmát.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További furfangos konyhai tippek várnak:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...