Ez a filléres alapanyag válthatja ki a cukrot a túl édes banánkenyérben

Nem telik el hét, hogy ne készítenél banánkenyeret, de aggódsz a túl sok cukor miatt? Napi Tippünkben hozunk egy olyan alapanyagot, amivel kiválthatod a cukrot, mégis édes lesz a banánkenyered!

Nincs is jobb egy kenyérnél, ami valójában sütemény, és még egészséges is, hiszen tele van zöldséggel vagy gyümölccsel: cukkinikenyér, sütőtökkenyér, és persze az eredeti és utánozhatatlan banánkenyér. A gyümölcsös alapon túl azonban sok más kerül a tésztába, amitől édes lesz a végeredmény, így cukor, csokoládé, esetleg Nutella, arról nem is beszélve, hogy még különböző krémekkel és mázakkal is cifrázhatjuk a tetejét. Mindennek eredményeként könnyen cukorbombává válhat a süteményed.

Ha azonban szeretnél a túlzott édességből visszavenni, esetleg a cukorfogyasztásodat csökkentenéd, valamivel ki kell váltanod a cukrot úgy, hogy azért mégis édes legyen a banánkenyér - különben miért sütögetnél, magában is lehet banánt enni...

Mutatjuk, mely olcsó alapanyaggal tudod áthidalni ezt a dilemmát egy kiegyensúlyozott, finom süteményért.

Filléres alapanyag válthatja a cukrot a túl édes banánkenyérben

Egyszerű megoldás a túl sok cukor ellen

Hogy mi ez az alapanyag? Az almaszósz! A banánkenyérhez a legjobb jó érett, barna banánt használni, ami önmagában is édes, épp ezért az almaszósz még jobb választás lehet a cukor helyett.

Az alapanyag egyszerre ad édességet és nedvességet a tésztához, de egyikből sem túl sokat. A helyettesítés is pofonegyszerű, egy bögre cukrot helyettesíts egy bögre almaszósszal!

Kevésbé édes alapú „hamis” kenyereknél, például a cukkinikenyérnél nem biztos, hogy működni fog a csere, mivel a cukkiniből hiányzik az érett banán édessége.

Fontos megjegyezni, hogy a banánkenyér íze ebben az esetben nem lesz teljesen ugyanolyan, mintha cukrot használnál. Érdemes először csak a cukormennyiség egy részét, például felét kiváltani az almaszósszal, és nézd meg, hogy így mennyire ízlik. Ha a kevesebb cukor is kielégíti az édesség iránti vágyad, akkor egy idő után kiválthatod a teljes cukormennyiséget. Kísérletezhetsz különböző banánkenyérreceptekkel, hogy kitapasztald, milyen alapanyagokkal működik jól az almaszósz!

Cukormentes banánkenyér

Borús téli napok ellen hoztunk nektek egy isteni finom és puha banánkenyeret, ami cukor és tej hozzáadása nélkül készül, és sokáig fogyasztható - tökéletes a megmaradt, megbarnult ...

Klasszikus banánkenyér

Ohh te csodás banánkenyér. A legjobb módja annak, hogyan használjuk fel a barna, megpöttyösödött banánokat a konyhapultról. Ez a klasszikus változat szaftos, puha, és rendkívül jól ...

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tippet leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...