Ebből tudod, hogy már nem jó a szárított, egész babérlevél

Egy finom lencse- vagy kelkáposzta-főzeléket szeretnél készíteni, vagy esetleg egy ütős páclevet? Ebben az esetben a babérlevél egy kihagyhatatlan hozzávaló, azonban felhasználás előtt érdemes megbizonyosodnod arról, hogy jó-e még a fűszer. Nem lesz nehéz dolgod, mert a Napi Tipp segít neked!

A babérlevél (Laurus) nem csak a főzelékek és pácok jó barátja, hanem a szívé is. A Földközi-tenger térségében őshonos fa illatos levele ugyanis koffeinsavban és antioxidánsokban gazdag, amik a kutatások szerint erősítik az erek falát, és csökkentik a rossz koleszterinszintet. De csak akkor lesz jó hatással az egészségünkre és a főzelékünkre, ha még jó a babérlevél. Az elöregedett levelek ugyanis teljesen íztelenek, semmilyenek lesznek. Most megmutatjuk, mi a jele annak, hogy már nem jó a levélfűszer.

Az elöregedett babérlevelek teljesen íztelenek

Mikor ajánlott kidobni a babérlevelet?

A szárított babérlevél nagyjából hat hónapig bírja a fűszertartóban, ezután pedig nagy valószínűséggel elveszíti jellegzetes ízét. Ha egy régi babérlevelet teszel a főzelékbe, akkor természetesen nem lesz tőle rossz az étel, de a fűszer igazából nem ad hozzá az ízélményhez.

Babéros nyúl

Igazi régi típusú, franciás, krémes különlegesség - tökéletes vasárnapi ebéd! www.lurpak.com/hu-hu/

A babérlevél frissességének ellenőrzéséhez morzsolj össze egyet levelet a kezedben. Ha érzed az illatát, akkor még használható. Ha nem, akkor inkább dobd ki. Tárold a babérleveleket egy légmentesen záródó edényben, így akár egy évig is elállnak.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai praktikák, amik segíthetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...