4, talán meglepő étel, amibe bátran aszalt gyümölcsöt szórhatsz

Az átlag magyar ember igen ritkásan használ aszalt gyümölcsöt (maximum a süteményekbe szór egy kis mazsolát) – pedig ezeknek a csodásan mély, koncentrált ízű, szárított gyümölcsöknek jóval szélesebb felhasználási köre létezik. Ismerjük meg ezt a Napi Tippel!

Más nemzetközi konyhákban igen gyakori az aszalt gyümölcs használata – érdekes módon, ahogy egyre délebbre haladunk a térképen, annál inkább előfordul, hogy mazsolák és aszalt barackok jelennek meg az ételekben. És igen, nemcsak a süteményekben, hanem bizony sós főételekben is jelen vannak az aszalt gyümölcsök – ez egy olyan gyakorlat, amit idehaza is érdemes elsajátítani. Kezdjük az alábbi étkekkel, kísérletezzünk velük bátran!

Nézd meg galériánkban, mely receptekbe kerülhet aszalt gyümölcs, a receptekért kattints a képekre!

Receptek, amelykben landolhat a kedvenc aszalt gyümölcsöd:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári ötlet, recept és finomság vár:

Legújabb receptek

Vaníliakrémes máktorta

Ez a torta pl. az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét. A kevert tésztába került pl. egy kevés előzőleg megpörkölt mák, mert a mákos bejgli mellett szeretem egy-egy süteményben is ...

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...