4, talán meglepő étel, amibe bátran aszalt gyümölcsöt szórhatsz

Az átlag magyar ember igen ritkásan használ aszalt gyümölcsöt (maximum a süteményekbe szór egy kis mazsolát) – pedig ezeknek a csodásan mély, koncentrált ízű, szárított gyümölcsöknek jóval szélesebb felhasználási köre létezik. Ismerjük meg ezt a Napi Tippel!

Más nemzetközi konyhákban igen gyakori az aszalt gyümölcs használata – érdekes módon, ahogy egyre délebbre haladunk a térképen, annál inkább előfordul, hogy mazsolák és aszalt barackok jelennek meg az ételekben. És igen, nemcsak a süteményekben, hanem bizony sós főételekben is jelen vannak az aszalt gyümölcsök – ez egy olyan gyakorlat, amit idehaza is érdemes elsajátítani. Kezdjük az alábbi étkekkel, kísérletezzünk velük bátran!

Nézd meg galériánkban, mely receptekbe kerülhet aszalt gyümölcs, a receptekért kattints a képekre!

Receptek, amelykben landolhat a kedvenc aszalt gyümölcsöd:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári ötlet, recept és finomság vár:

Legújabb receptek

Rakott spenótos palacsinta

Dupla spenóttal (a tésztába és a töltelékbe is kerül), rengeteg sajttal és még több besamelmártással csábít jóllakásra ez a rakott palacsinta. A friss zöld levelekből egyszerű, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!