4, talán meglepő étel, amibe bátran aszalt gyümölcsöt szórhatsz

Az átlag magyar ember igen ritkásan használ aszalt gyümölcsöt (maximum a süteményekbe szór egy kis mazsolát) – pedig ezeknek a csodásan mély, koncentrált ízű, szárított gyümölcsöknek jóval szélesebb felhasználási köre létezik. Ismerjük meg ezt a Napi Tippel!

Más nemzetközi konyhákban igen gyakori az aszalt gyümölcs használata – érdekes módon, ahogy egyre délebbre haladunk a térképen, annál inkább előfordul, hogy mazsolák és aszalt barackok jelennek meg az ételekben. És igen, nemcsak a süteményekben, hanem bizony sós főételekben is jelen vannak az aszalt gyümölcsök – ez egy olyan gyakorlat, amit idehaza is érdemes elsajátítani. Kezdjük az alábbi étkekkel, kísérletezzünk velük bátran!

Nézd meg galériánkban, mely receptekbe kerülhet aszalt gyümölcs, a receptekért kattints a képekre!

Receptek, amelykben landolhat a kedvenc aszalt gyümölcsöd:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári ötlet, recept és finomság vár:

Címlapról ajánljuk

A 3 legegyszerűbb pizzatészta receptje Nápolytól New Yorkig

Nem is csak azért szoktak rá sokan a házi pizzakészítésre, mert manapság egy vagyonba kerül elmenni a legközelebbi olasz étterembe, hanem azért is, mert a próbálkozások során talán egyre többen ráébredtek két dologra. Nevesen, hogy a házi pizzasütés abszolút nem bonyolult, másrészt, hogy meglepően autentikus eredményt lehet elérni akár a saját konyhánkban is. Persze ehhez kell némi tanulás, egy marék tipp, no, meg persze egy megbízható recept. Ez utóbbi kettővel szerencsére az alábbi cikk is szolgálhat, a gyakorlást már mindenkinek magának kell elvégeznie.

Lakos Benedek

További cikkek