Ezzel a módszerrel tökéletes almaszeleteket vághatsz

Azt gondoltad, hogy pontosan tudod, miként kell almát szeletelni? Bár kézenfekvőnek tűnik, annyira nem is egyszerű feladat tökéletes almaszeleteket vágni, ha nem ismered a megfelelő technikáját. Napi Tippünkben most ezen segítünk!

Almát millió módon lehet szeletelni, lényegében csak egy kés kell a művelethez és már kész is. Ha azonban szeretnél egyenletesen szép szeleteket vágni, egyszerűen, hogy feldobd a délutáni nassolást, vagy azért, hogy tökéletesen dekorálhasd a galette-ed vagy pitéd, akkor óriási segítség, ha pontosan ismered az alma felvágásának mikéntjét. Ijesztően hangzik? Egyáltalán nem az pedig, mutatjuk is az almaszeletelés tökéletes módját!

Ezzel a módszerrel tökéletes almaszeleteket vághatsz

Almaszeletelés profi módra

Először is, ajánlott egy szakácskést használni ehhez a művelethez a kisebb társai helyett, ezzel jobb fogást és könnyebb vágást biztosítva.

  • Helyezd az almát szárával felfelé a vágódeszkára, majd fogd meg az egyik oldalát, hogy stabilan álljon. Az első vágás talán nem a legmélyebb, de a legfontosabb.

Vágd le az alma egyik szélét. Helyezd a kés pengéjét az alma tetejére, a kezeddel ellentétes oldalon, majd egy magabiztos mozdulattal vágd le az alma szélét.

  • Ezután fektesd az almát a vágódeszkára úgy, hogy a levágott oldal a deszkán feküdjön, ezáltal nem fog dölöngélni. Ismételd meg az első vágást minden fennmaradó oldalon körben, miközben a kést a szár és a magház közelében tartod, de nem vágod át azokat. Végül négy almadarabot és egy téglalap alakú középső részt kell kapnod, ami lényegében a magház és a szár.
  • Most az almát vékonyabb félholdakra szeletelheted. Egyszerre egy résszel dolgozva helyezd a lapos oldalával lefelé a vágódeszkára azt, és szeleteld fel mindegyik darabot kb. fél cm vastagságú darabokra. És kezdődhet is a nassolás, vagy felhasználhatod őket a sütéshez. Ha később használnád fel őket, akkor az alábbi módszerekkel megelőzheted, hogy bebarnuljanak.

Retró almás pite

A vasárnapi sütik királya, az omlós tészta és a fűszeres reszelt alma találkozása, az egyetlen, a megunhatatlan, retró almás pite!

Miután elsajátítottad az almaszeletelési technikát, kísérletezhetsz a különböző méretekkel, szélességekkel és formákkal. Például az almát nagyon finomra szeletelheted egy elegáns desszerthez, de akár fel is kockázhatod őket egy almás süteményhez.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp és trükk:

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...