Ezzel a trükkel megjósolhatod, melyik áfonya lesz savanyú

Napi Tippünkben megmutatjuk, hogy ízpróba nélkül találhatod meg a savanyú áfonyaszemeket.

Akár magában, akár egy muffinba keverve, az áfonyát az édes, ugyanakkor enyhén savanykásan friss ízéért szeretjük, de a túl savanyú áfonyaszemek nem a barátaink. Viszont ránézésre, külső alapján megállapítani, hogy melyik áfonya édesebb és melyik savanykás, arra talán még Clark Kent sem lenne képes. Nemrég azonban belebotlottunk egy fantasztikus megoldásba, amivel előre meg lehet jósolni, mely szemektől fog összerándulni az arcod.

Ezzel a trükkel megjósolhatod, melyik áfonya lesz savanyú

A @noflakysalt nevű felhasználó osztotta meg a TikTok-on mutatta meg bevált trükkjét, ami tényleg olyan, mintha jósolnánk. Egy adag áfonyát ugyanis egy nagy tál hideg vagy szobahőmérsékletű vízbe zuttyant.

És itt jön a varázslat: az áfonyák egy része az aljára fog süllyedni, míg mások a víz tetején fognak lebegni.

Ebből pedig megállapíthatod, hogy mely szemek az édesebbek és melyek a savanykásak.

@noflakeysalt

Stop eating sour blueberries! The best blubies sink to the bottom! #blueberry #foodhacks #kitchenhack

♬ Gimme! Gimme! Gimme!(Edit) - Scotty & Wilcox

Ha az áfonya a tál aljára süllyed, az azt jelenti, hogy tömörebb és magasabb a cukortartalma, vagyis frissen fogyasztva lesz a legjobb az íze. Ezeket az áfonyaszemeket valószínűleg a többiekhez képest több napfény érte, és megfelelő mennyiségű nedvesség és tápanyag segítette őket abban, hogy tökéletesen érett, édes ízük legyen.

A víz felszínén lebegő áfonyák nem olyan tömörek és kevesebb cukrot tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy nem lesznek olyan édesek. Ahelyett, hogy csak úgy magukban nassolnád őket, ezeket inkább sütéshez használd, de akár vegyes bogyós házi lekvárhoz is feldolgozhatod őket. Akár le is fagyaszthatod az áfonyát, hogy később használd fel, például egy smoothie-ban.

Ezzel együtt azonban érdemes arra is ügyelni, hogy megfelelően tárold az áfonyát, hogy minél tovább elálljon!

Forrásunk volt.


További csupa-csupa áfonya itt!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...