6 alapanyag, amivel helyettesítheted a kukoricalisztet

Napi Tippünkben megmutatjuk, mely 6 alapanyagot és hogyan használd a kukoricaliszt helyettesítésére!

A kukoricaliszt rendkívül sokoldalúan használható konyhai alapanyag: sima, ragacsos szószok készítéséhez a stir fry-hoz, sűrítheted vele a gyümölcsös pitetölteléket, de akár panírozásra is alkalmas. Főzésénél a keményítő zselésedési folyamaton megy keresztül, vagyis egyszerűen fogalmazva, a keményítő víz és hő hatására vizet vesz fel, kitágul, és sűrű gélt képez. Ezt a kémiai reakciót gyakran alkalmazzák a receptekben, hogy javítsák az étel textúráját.

De mi a teendő, ha a recept kukoricalisztet ír elő, de kifogytál belőle?

Vagy ha épp olyanoknak főzöl, akik allergiásak a kukoricára? Ne aggódj, mutatjuk a lehetőségeket a pótlására!

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket is lesd el tőlünk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Bejgli fatörzs

Gyorsan összedobható karácsonyi desszert, ízlés szerint arany, ezüst cukorgyöngyökkel, marcipán tobozzal, apró mézeskalácsfigurákkal még ünnepibbé varázsolhatjuk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...