Pár furcsa szabály, amit betartva napi 400 kalóriát is elégethetsz

Ha betartasz néhány egyszerű előírást, akkor a nap végére elégethetsz plusz 400 kalóriát, ami valljuk be, nem is kevés!

Néhány hétköznapi tevékenységgel vagy szokással akár 100 plusz kalóriát is elégethetünk anélkül, hogy különösebben megerőltetnénk magunkat. Ha pedig az alul felsoroltakat mind betartjuk, a nap végére akár 400 kalóriát is elégethetünk.

Álljunk munka közben

A legjobb az lenne, ha beszereznénk egy állóasztalt, azonban sokunknak nincs erre lehetősége, vagy nincs kedvünk egész nap álldogálni.

Susie Burrell dietetikus szakértő az arany középutat javasolja: álljunk óránként legalább 20 percet – amivel alkalmanként akár 50 kalóriát is elégethetünk – , aztán folytassuk a munkát ülve.

Több protein

Fogyasszunk napközben több fehérjében gazdag élelmiszert, hiszen ezek a fogások sokkal több kalóriát égetnek el a testünkben, mint a zsíros / szénhidrátban gazdag társaik. A dietetikus szerint az, aki főétkezések és nassolások alkalmával több proteint fogyaszt, akár 20-30 kalóriával többet éget el minden étkezés után, ami egy nap alatt 100-120 kalóriát jelenthet.

Vegán bolognai

Sokféle megoldás van arra a neten, hogy a bolognai szószt vegánosítsa az ember, de ha engem kérdeztek, a füstölt tofus az igazi. Ezzel lehet ugyanis leginkább megidézni a hús gazdag és ...

Váltsunk hidegre

A hidegben szervezetünk több kalóriát éget el, mint normál hőmérsékleten, hiszen keményen kell dolgoznia azért, hogy testhőmérsékletünket állandó szinten tartsa.

Így van ez akkor is, amikor hideget eszünk és iszunk. Egy tanulmány szerint azok, akik napi 6-8 pohár jéghideg vizet kortyoltak el, akár 100 kalóriával is többet égettek el, mint azok, akik kihagyták az ilyen frissítőket.

Sétáljunk napi 20 percet

Menjünk a távolabbi étkezdébe vagy a messzebb levő konyhába a munkahelyünkön, és égessünk el ezzel több kalóriát. A lényeg az, hogy meglegyen a napi 20 perc séta, ezzel újabb 100 kalóriától szabadulhatunk meg.

Forrásunk volt.


Még több kalória:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...