A Kanálgép húsgolyóit választotta a közönség az év street foodjának, ami pont egy évvel ezelőtt mutatkozott be a közönségnek, azzal a céllal, hogy új és rendhagyó étellel emelkedjen ki a hazai street food kínálatból.
A Kanálgép nevű büfékocsi mögött nem egy csapat, csupán egyetlen séf áll, mégpedig Szalai Dezső, aki egész életében a tökéletes húsgolyót kereste. Minden külföldi útján megkóstolta az adott ország fasírtjait, húsgolyóit, majd 2016-ban létrehozta a saját guruló konyháját.
A díjnyertes húsgolyókat legközelebb május 27- én és 28-ánSzentendrén tudjátok megkóstolni.
A Magyar Street Food Egyesület szakmai díját idén a Che-Che food truck-ja kapta, akik szintén egy éve vágtak bele a mozgó árusításba. A nemburgerezőként feltüntetett étteremben és kocsiban minden szendvicsbe színhús kerül, amit egyedi szószok és friss zöldségek egészítenek ki. Büszkeségük a Che-Che steakszendvics uruguayi angus marhahússal és házi lilahagymalekvárral. Az egyesület a kreatív ételeken kívül az autó kialakítását, és a profi kiszolgálást is díjazta.