Spanyol módra
A spanyolok fánkja nem tartozik szorosan a farsangi ünnepkörhöz, ők minden reggel, mikor a szokásosnál jobban ráérnek, ezzel a finomsággal kényeztetik magukat. Az égetett tésztából készült fánkot forró olajban kisütik, cukros fahéjba forgatják, és sűrű, forró csokoládéba tunkolják. Amíg tart a farsang, készítsétek el egy lusta vasárnap reggelen, és élvezzétek olyan örömmel, ahogy a spanyolok teszik!
churros
Na most én voltam a recept nevében szereplő lusta asszony. Kíváncsi voltam milyen lehet a churro, de nem akartam tésztát készíteni, olajban sütni meg mégúgysem. Forró csokoládéval ...
churros
Délutáni finomságnak készítettük a gyerekekkel. Alakjuk ennek köszönhetően kicsit eltér a szokásostól, mert a fiúk kérésére nem kisebb és tömzsibb csíkokat nyomkodtunk a ...
churros
A Latin világban népszerű churrosnak, sült tésztarudacskának rengeteg változata létezik. Ennél egyszerűbb fánkot nem lehet készíteni. A mostani változatot kávé mellé szolgáltam ...
churros
Itt olvastam, és mindjárt ki is próbáltam.
Az édes amerikai
Az amerikai fánk tésztája nem különbözik nagyon sokban a jól ismert farsangi fánktól. De mivel Amerikában szeretik halmozni az élvezeteket, nem elégszenek meg egy sima fánkkal és némi lekvárral. A filmek alapján rendőrcsemegének gondolt amerikai fánk középen lyukas – akárcsak a bagel – és általában valamilyen édes krémmel van töltve, az egyszerű vaníliától az extrém mentolos-maracujáson át a bizarr sós krémekig minden megtalálható. És mivel a sima krém nem elég, leggyakrabban harsogó cukormázzal is bevonják az édes, kis kalóriabombákat.
amerikai fánk
Kaptam egy fánksütőformát, és ahhoz mellékelték ezt a receptet.
amerikai fánk
Isteni amerikai stílusú fánkok... Én a tetejükre csoki-, cukor- és bailey's-es mázt készítettem, amit francia drazséval, mogyorógrillázzsal és tortadarával dekoráltam.
amerikai fánk
Nálunk havonta egyszer általában van fánk, mindig egy új recepttel próbálkozok, ez csak az egyik.
amerikai fánk
Fánkot akartam, de olajmentesen. Ez lett belőle...
amerikai fánk
Egyszerű, gyors. Kínálhatunk a fánkok mellé lekvárt. Ebből az adagból kb. 18-20 db lesz!
Olasz kínálat
Olaszország akár a tökéletes desszertek hazája is lehetne – nem hiába neveznek rögtön két fánkkal a farsangi versenyre. A profiterol, az édes habbal töltött, csokoládéval leöntött, égetett tésztából készült fánkocskák mindenhol népszerűek. Ha valaki igazi specialitásra vágyik, akkor a Fritoléval, Velence narancsos fánkjával próbálkozzon, amit direkt a karnevál idejére készítenek. Csak tudjunk választani!
profiterol
A farsangi időszak engem sem hagyott hidegen, de én profiterolra vágytam. Tudtam, hogy a mi képviselőfánkunkra hasonlít, de azt hittem bonyolultabb az elkészítése. Receptkeresőbe fogtam ...
farsangi fánk
Ünnepek közeledtével próbálok karácsonyi hangulatú finomságokkal kedveskedni a családnak. Pont egy finom, kandírozott gyümölcsökkel gazdagított kalácsot néztem ki, mikor a fiúk ...
profiterol
Nekünk ez a kedvenc profiterol receptünk. Több ötletből kreáltam, ez lett a vége.:)
Tudom, hogy ahány ház....nálunk ez a menő.
profiterol
Másodszori nekifutásra, de sikerült!
A cseh kedvenc
A tarkedli vagy talkedli, gyerekkorunk egyik kedvence, hiszen régen faluhelyen a legtöbb háztartásban akadt egy speciális tarkedlisütő. Ha valakinek akad otthon vagy sikerül valahonnan beszereznie egyet, mindenképpen érdemes ilyenkor január végén megsütni ezt a rusztikus cseh fánkocskát. A porcukrot és a házi lekvárt nem ér lespórolni róla!
tarkedli
Ez a desszert lesz Tokaj-Hegyalja borainak hivatalos, a borászatok számára is ajánlott kísérője 2010-ben. A receptverseny kiírói vállalják, hogy a borvidéki rendezvényeken, egy éven ...
tarkedli
A talkedli, vagy más néven tarkedli nem más, mint egy - származását tekintve - cseh fánk, de Magyarországon is sokfelé sütik, leglábbis az én nagymamám nagyon sokszor készítette, ...
tarkedli
Anyukámtól származik a recept, Ő meg még az Ő Anyukájától tanulta elkészíteni. Alföldi születésű Nagymamám viszont már nem tudom, honnan tett szert rá, de nagyon megérte! Nagy ...
tarkedli
A tejet őstermelőktől szerzi be anyukám, ami mindennap felforralást igényel, de az egyik nap ez kimaradt, így összement. De palacsintákba, tésztákba belesülve még ugyanúgy ...
A bécsi nagy öreg
A bécsi Krapfen hasonlít leginkább a klasszikus farsangi fánkra. Állítólag ugyanis az egész fánkmizéria Bécsből indult, egy Krapfen nevű pék üzletéből, mikor feldühödött neje egy darab kenyértésztával célozta meg a tülekedő tömeget. A kenyérdarab a forró zsírba esett, és voilá, megszületett a fánk. Hogy ebből mi igaz, és mi nem, az már nem fog kiderülni, az azonban biztos, hogy farsang táján illik enni legalább egyszer egy finom fánkot.
farsangi fánk
Sokféle fánkreceptet kipróbáltam, de soha nem jártam sikerrel. Aztán úgy gondoltam, majd csinálom magamtól, lesz ami lesz. És azóta sikerül. Bár soha nem szoktam kimérni a ...
farsangi fánk
Életem legelső fánkja. Kisöcsém szülinapjára sütöttem. A házi készítésű szomolyai feketecseresznye lekvárommal töltöttem meg a hagyományos sárgabaracklekvár helyett.
farsangi fánk
Egyszerűen csak imádjuk!
farsangi fánk
Volt nekem régen egy pici gyúródeszkám. Olyan pici volt, hogy ma a kenyeret is tisztességesebb méretű deszkán nyesem. Volt egy méretben hozzápasszoló sodrófám is. Nagypapám hozta az ...
farsangi fánk
Szalagos fánk készítését Anyukámtól tanultam. Azóta ötvöztem egy kis Horváth Ilona recepttel, de alapjában azt a fontos dolgot, amiben az ő receptje eltér a többitől meghagytam. A ...