Igen, a konyhában jártas háziasszonyok már tudják, egy gyorsan összedobható szendvicset hoztunk megoldásképpen a mindennapokra. Ízletes pirított zsemle az alapja, és nyarat idéző paradicsomszószos kenéssel, friss paradicsomkarikával, mozzarellával és bazsalikommal készül. A tökéletes alapanyagok segítenek abban, hogyha becsukod a szemed, egy pillanatra Olaszországban érezhesd magad. Készítsd el ezt a könnyű szendvicset, és gondolatban utazz az azúrkék tenger partjára!
Egyszerű paradicsomos-mozzarellás pizzakenyér
Hozzávalók (4 személyre)
- 2 csomag dmBio rozsos toast zsemle
- 1 üveg dmBio klasszikus paradicsomszósz
- 4 ek dmBio extra szűz olívaolaj a Terra di Bari-Bitonto régióból
- fokhagyma ízlés szerint (de nem szükséges)
- 1 egész paradicsom
- mozzarella
- bazsalikomlevél
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Öntsük serpenyőbe a paradicsomszószt, majd forraljuk kis ideig, hogy kicsit besűrűsödjön - sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Vágjuk ketté a zsemléket, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal a tetejüket.
- Ezután előmelegített sütőben enyhén pirítsuk meg a kenyérszeleteket.
- Az összekészítésnél kenjük meg a zsemlefeleket paradicsomszósszal, helyezzük rá a paradicsomkarikákat és a mozzarellát.
- Ezután tegyük vissza a sütőbe, és olvasszuk rá a sajtot a szeletekre.
- Friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.
Klasszikus paradicsomszósz
A dmBio klasszikus paradicsomszósz zamatos bio paradicsomból, fokhagyma nélkül készült, tipikus olasz fűszerekkel ízesítve, kiválóan ideális tésztákhoz, szendvicsekhez. Bármilyen étrendbe beilleszthető, hiszen: színezőanyagmentes, tartósítószermentes, vegetáriánus és vegán is.