Nagyot lépett a magyar húsfeldogozó a vásárlók egészségéért

A kaposvári székhelyű Kométa, mint felelős élelmiszeripari gyártó nagy horderejű bejelentést tett kedd délelőtti sajtótájékoztatóján.

A Kométa mint felelős élelmiszeripari gyártó nagy horderejű bejelentése:

a kék címkével jelölt termékei sótartalmát 25%-kal csökkentette úgy, hogy azok ízélménye változatlan maradt.

- Célunk, hogy minél magasabb beltartalmi értékű termékeket gyártsunk, és elkerüljük a szükségtelen adalékanyagok használatát. Magyarországon a sóbevitel többszöröse az ajánlottnak, ezért döntöttünk a csökkentett sótartalmú termékek gyártása mellett. Hiszen mi, itt a Kométánál, csak olyan termékeket készítünk, amit a saját családunknak is szívesen kínálunk - mondta el Giacomo Pedranzini a cég ügyvezető igazgatója.

A Kométa kiemelt figyelmet fordít a korszerű táplálkozás elősegítésére, ezért kizárólag minőségi alapanyagokat használ termékei gyártásához magyarországi feldolgozó üzemében. A fejlesztések eredményeként, a Kométa termékei kiválóan beilleszthetőek a helyes, változatos és tudatos életmódot követők étrendjébe.

Elsődleges céljául tűzte ki zászlajára a fogyasztók aktív életmódjának és helyes táplálkozásának elősegítését.

A Kométa folyamatosan fejleszti termékeit, és fejlesztésének irányát minden esetben az egészséges táplálkozás elvei jelölik ki.

Termékei gluténmentesek, szójamentesek, laktózmentesek, tejfehérje mentesek, kiemelt termékei pedig glutamátmentesek is.

A szív- és érrendszeri megbetegedések és a magas vérnyomás egyik fő rizikófaktora a túlzott sóbevitel. Az OTÁP 2014-es felmérése szerint a magyar lakosság sóbevitele jelentősen meghaladja az ajánlott napi 5 grammot. A férfiak átlagosan 15,9 gramm, a nők mintegy 11,2 gramm sót fogyasztanak naponta, ami többszöröse az ajánlottnak.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Csirkés-zöldséges tésztatorta

Az egyik "mentes" receptkönyvben találtam egy csirkés-zöldséges tésztakoszorú receptet, ahol gyűrű alakú kuglófsütő formában készült az étel. A receptet – át-átalakítva – már ...

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...