Nagyot fog csökkenni az egyik legnépszerűbb hús ára

Néhány hónappal ezelőtt még a folyamatos drágulás miatt aggódtunk, most viszont - leginkább az import hatására - tovább csökkent az élő sertés ára.

Elsősorban az import hatására tovább esett az élő sertés ára, ami a magas kukorica- és szójaárakkal tetézve sok termelőnek már önköltség alatti értékesítést jelent - írja a Pénzcentrum a Világgazdaság cikkére hivatkozva. A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtanácsosa, Oláh Endre szerint a magyar sertéstartók már 'nyögik' a németországi afrikai sertéspestis hatását, amely 350 forint körüli árra csökkentette az élő sertés kilogrammonkénti felvásárlási árát.

A nagyobb magyar felvásárlók a németországi árakhoz igazítják saját áraikat, a 350 forintos kilónkénti ár a tonnánként 60 ezer forintos kukoricaár és az ugyancsak drága szója mellett sokaknál okoz majd veszteséget a MOSZ főtanácsosa szerint.

A Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) elnöke, Éder Tamás szerint a hazai húspiacon az elmúlt hetekben megjelentek az importnyomás jelei, a kiskereskedelmek felé ugyanis folyamatosan érkeznek a kedvezőbb árú ajánlatok. A Hússzövetség elnöke aggasztónak gondolja, hogy a német sertéságazat ötszázezer-egymillió sertést "tol maga előtt", és ha ez a mennyiség rászabadul a német vágóiparra valamint az uniós piacra, annak további jelentős áresés lehet a következménye a boltokban is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Mit érdemes tudni a köménymagról?

A köménymag intenzív, kesernyés, enyhén diós ízű fűszer. A köménymagot termő növény Közel-Keleten és India területein honos, fűszerként a magokat vagy azok porrá őrölt változatát használjuk. Évszázadok óta ízesítik az emberek az ételeiket köménnyel, többek között levesekhez, salátákhoz, sültekhez használva. A magyaros konyha is előszeretettel alkalmazza.

Jenei Gréta
Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...