Nagyon meglepő dolog derült ki az avokádóról - eddig a rossz részét ettük??

Az avokádó divatja és kikerülhetetlensége már-már idegesítő, holott nálunk még mindig inkább kuriózum. Most meg még az is kiderül, hogy nem is a jó részét esszük???

Tudjuk, hogy az avokádó a kor szupergyümölcse, tele minden jóval, antioxidánssal, JÓ zsírokkal, változatosan elkészíthető, sőt, még tejeskávé is önthető bele, most mégis valami egészen újjal álltak elő a kutatók.

Az avokádóról:

„Jó" zsírtartalmával emelkedik ki a gyümölcsök sorából, ráadásul tele van az öregedést lassító antioxidánsokkal. A rendszeres avokádófogyasztók több rostot, E- és K-vitamint, magnéziumot és káliumot juttatnak szervezetükbe, mint a nem fogyasztók.

SZÓVAL: kiderült, hogy az avokádó MAGHÉJA a legértékesebb!

Az Amerikai Kémiai Társaság (American Chemical Society) kutatói rájöttek ugyanis, hogy a maghéj dúskál a gyógyító hatású összetevőkben.

via GIPHY

"Az avokádó magja, amit ugye legtöbben a kukába dobunk, könnyen lehet, hogy a legértékesebb rész, hiszen gazdag olyan orvosi szempontból értékes összetevőkben, amelyek a rák (így a tumoros sejtek), a szív- és érrendszeri problémák és egyéb betegségek gyógyítását is elősegíthetik" - fejti ki Dr Debasish Bandyopadhyay. (Igen, rákerestem, létező név és személy :) )

További érdekesség, hogy úgy tűnik, a maghéj ezen felül különféle műanyagipari termékek gyártásához szükséges alapanyagok forrása is lehet - tehát igen univerzális.

Porként funkcionál:

A kutatás során amúgy 200 avokádómagot zúztak porrá - hogy ezt a porított változatot később hogyan fogják a gyakorlatban is bevetni, hogy kihasználják gyógyító hatását, ez még kiderül.

Mi mindenesetre várjuk!

És azt se felejtsük, hogy nem mindenki szerint jó ötlet avokádót enni....

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...