A konyhádban tanít meg olaszul főzni ez a nagymama, nem is akárhogy!

Nonna Norina a koronavírus kezdete óta tart főzőkurzusokat az olasz konyha kedvelőinek, alig egy évvel a pandémia kezdete után pedig mi is becsatlakozhatunk tanfolyamaira.

Ki ne akarna otthonába egy falat Olaszországot, főleg most, a lassan egy éve tartó pandémia idején? A koronavírus-járvány ugyan kevés lehetőséget teremt arra, hogy új élményekkel, impulzusokkal gazdagodjunk, aki viszont beéri egy izgalmas és hangulatos internetes kalanddal, annak tökéletes lehet egy olasz nagymama már-már világhírű főzőkurzusa.

Nonna Nerina igazi olasz nagymama, akinek a kisujjában van a főzés, ráadásul egyáltalán nincs lámpaláza a kamera előtt, mondhatnánk, igazi vagány nagyi. A 84 éves mammát unokája, Chiara vette rá pár éve arra, kezdjenek el egy Airbnb Experience program keretein belül főzőkurzusokat tartani hazai és külföldi érdeklődőknek.

A Handmade pasta with grandma nevű program hamar óriási hírnévre tett szert, a külföldi média is felkapta a Róma melletti Palombara Sabina-ban élő nagymamát, a főzőkurzusok pedig annyi embert megmozgattak, hogy a kis falu polgármestere még az évek óta zárva tartó kastélyt is megnyitotta a turisták előtt.

Bár a programnak óriási sikere volt, és olasz nagymamák tucatja csatlakozott további előadónak a tanfolyamhoz, a koronavírus Olaszországban mindenkit arra késztetett, zárkózzon be otthonába. Nerina unokájának fejében ekkor született meg az ötlet, hogy csináljanak online főzőkurzust, ez ugyanis nemcsak biztonságosabb, de még több emberhez is el lehet vele jutni szerte a világban.

A Handmade pasta with grandma esemény neve ideiglenesen Nonna Live lett, az online főzőkurzusokra pedig folyamatosan lehet jelentkezni nem éppen olcsó, alkalmanként 68 dolláros áron.

Amit viszont ezért a pénzért kapsz, az nem egy egyszerű Youtube-os tutorialvideó...

...a nagymama élő adásban mutatja meg mindenkinek, hogyan kell tésztát gyúrni, szószt készíteni, ha pedig előjegyzed magad az órájára, még saját bevásárlólistát is kapsz, amellyel elindulhatsz beszerezni az alapanyagokat.

A tanfolyamokon csupa házias étel készül egyszerű, bárhol beszerezhető alapanyagokból, jelenleg klasszikus lasagnét, parmezános-sütőtökös gnocchit, pisztáciapesztós cavatellit, spenótos-ricottás raviolit vagy éppen tiramisut készíthetünk az életigenlő olasz nagyikkal.

Húsos lasagne

Az olaszok egyik legnépszerűbb rakott tésztája a lasagne, amit sokan sokféleképpen készítenek. A következő verzió egy marhahús ragus, ami igaz, hogy nincs pillanatok alatt készen, de ...

Tiramisu

Egy igazi, hamisíthatatlan olasz desszert, ami mindenki kedvence lesz.

Paradicsomos ravioli

Biztosan jól érezném magam, ha olasz lennék, mert simán nekiállnék nap, mint nap tésztát készíteni.

A Nonna Live óriási népszerűségnek örvend világszerte, ezt mi sem mutatja jobban annál, mennyire professzionális keretek között lehet jelentkezni egy-egy kurzusra. A bevételek egy részét gyermekétkeztetési alapítványok kapják, ráadásul az olasz nyelvtől sem kell nagyon tartani, a nagyi unokája mindenkinek segít az angol fordításban.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a főzős tartalmak is érdekelhetnek:

Forrásaink voltak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...