Ez a nagymama kifizetteti a vendégeivel a karácsonyi vacsorát

Egy anyuka úgy döntött, hogy nem hajlandó egyedül cipelni a karácsonyi vacsora költségeit, és inkább kifizetteti vendégeivel a rájuk eső részt.

A karácsonyi vacsora nem olcsó mulatság, és igencsak megterhelheti egy anyuka/nagymama pénztárcáját. Éppen ezért döntött úgy a 63 éves Caroline, hogy benyújtja a számlát a vendégeinek.

Ez a nagymama kifizetetti a vendégeivel a karácsonyi vacsorát

Caroline családjában hagyománnyá vált, hogy mindig ő készíti az ételeket karácsonyra. Mindezt nagyon szívesen teszi, azonban nemrégiben megelégelte azt, hogy rengeteget kell dolgoznia, nem mellesleg pedig sokat kell költenie az alapanyagok beszerzésére és a sütés-főzés során használt energiára. Azt a döntést hozta, kifizetteti a számlát a vendégeivel, hogy enyhítsen terhein.

November végén összesítem, ki fizetett és ki nem. Ezt követően rátelefonálok azokra, akiktől még nem jött utalás, és emlékeztetem őket a fizetendő összegre. Eddig még senki nem mondott nemet a meghívásra csak azért, mert pénzt kérek a karácsonyi menüért

– mesélte az asszony, aki hozzátette, hogy amint befut a pénz, összesíti a rendelkezésre álló keretet, megtervezi a menüt és elkezdni vadászni a boltok akciós ajánlatait.

A nagymama még az unokáinak sem fizeti ki a vacsorát. Állítása szerint a nyugdíja túl alacsony ahhoz, hogy 12 fős vacsorát adjon a családnak.

Tudom, hogy sokan megvetnek ezért, de nem érdekel. Az ételek mellett a főzés, a melegítés és a takarítás díját is kifizetik a vendégek, szerintem ez így igazságos

– tette hozzá a nagymama.

Forrásunk volt.

A címlapkép csak illusztráció.


Még több ötlet és tanács a karácsonyi készülődéshez:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...