Nagyiprojekt: Maczkó nagyi, a palacsinták koronázatlan királynője besameles töltött palit készített nektek

Köztudott, hogy bár a nagyik sosem érnek rá, mégis mindenre jut idejük. Például olyan receptek elkészítésére is, amik egy fél napba telnek. Maczkó nagyi ennek a nagymestere!

A fiókban, kredencben lapuló ezer éves receptek mellett minden vagány nagymama szeret kísérletezni az ételekkel. A nagyik legtöbb esetben nem a különböző égtájak és kultúrák gasztronómiáját veszik górcső alá, hanem a sok év alatt felhalmozott recepteket kombinálják. Állítom, hogy ilyen gondolat mentén született meg anno a hortobágyi húsos palacsinta is...

Maczkó Nagyi most egy olyan fúziós palacsintát mutat nektek, ami a gombaragu, a palacsinta és a sonkás besamel mesterhármasa. Ilyen egy mindent bele töltött-rakott palacsinta!

Maczkó Nagyi sonkás-besameles töltött palacsintareceptjét ITT találjátok!

Az ilyen és ehhez hasonló időigényes receptekkel csak a nagyik képesek egy egész álló nap elpepecselni. Idejükből kitelik, hogy elemenként megcsinálják az összes hozzávalót, úgy, hogy közben betesznek egy mosást, kigazolják a kertet, esetleg megjárják a templomot is.

Sonkás-besameles töltött palacsinta Mazckó nagyi konyhájából

Arra a kérdésünkre pedig, hogy mégis hogyan fért bele ennyi minden a napjukba, általában csak legyintenek, és nevetve azt mondják:

"Kedvesem, reggel 6 óta fent vagyok, mi a frászt kezdtem volna magammal?"

Ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, ami idén júliusban biztosan az új kedvenced lesz

A nyár derekán járunk, most tényleg minden összesűrűsödik: kánikula, fesztiválok, nyaralási tervek, iskolaszünet, utazás, szabadságolás és a szezon összes friss és zsenge alapanyaga a nyakunkon! Zöldborsó, spenót, sóska, dinnye, cukkini, meggy, cseresznye, paradicsom, paprika, barack és kukorica vár rátok, és megannyi ezekből készült finomság! A legszebb júliusi receptek, alant:

Heti Menü – 7 napig szinte mindent sütés/főzés nélkül készítünk

Közhely, de a nagy melegben főzőcskézni nem annyira jó dolog: próbálunk ilyenkor kevesebb, könnyebb, gyorsabb és sokszor hidegebb fogásokat enni, ez esik jól, és ez így van rendjén. Jöjjenek a hát a gazpachók, a gyümölcslevesek, a hideg saláták tésztával vagy anélkül, a halfélék, a hidegen is finom főételek, és persze a sütés nélküli desszertek!