Nagyiprojekt: Kata és Erzsi dinamikus duója unokakedvenc gombócot gurigat

Nagyiprojekt-sorozatunk legújabb részében a két barátnő, Kata és Erzsi invitáltak meg minket konyhájukba, ahol unokakedvenc gombócokat készítettek. Édes és sós változat is készült, hogy senki ne maradjon finomság nélkül!

Nagyiprojekt-sorozatunk legújabb részében nem egy, de rögtön két nagymamától lesheti el a nagyérdemű a nagyikonyhák rejtelmeit. Erzsók és Kata egy rehabilitációs intézetben ismerkedtek össze, barátságuk pedig azóta is rendszeresen összehozza őket – igen gyakran a konyhában találkoznak, ahol a finom falatok mellett a jókedv is mindig garantált. Látogatásunk alkalmára egy isteni recepttel készültek: krumpligombóccal, amit sósan, de édesen is el lehet fogyasztani.

A recept, ami Katáék szerint az unokákkal együtt is elkészíthető, faék egyszerűségű: a főtt burgonyából, lisztből, jó minőségű zsírból és tojásból álló masszát gyerekjáték összegyúrni.

A sós burgonyagombóc receptjéért kattints a képre!

Tanácsként a nagymamák jól ismert okossága hangzik el: a burgonyához tényleg annyi lisztet adjunk, „amennyit felvesz”. Bármennyire nehezen megfogható ez a javallat, tényleg érdemes megfogadni, ugyanis mind a liszt, mind a főtt krumpli minősége-állaga igen változó, így az arányok sem fixek.

A kifőzött labdacsokat Erzsók és Kata kétféle módon, édesen és sósan tálalták. Hiszen nem minden kisunoka édesszájú, vagy éppen ellenkezőleg, nem rajong a sós ízekért. A paprikás szaftos verzió rengeteg tejföllel gazdagítva kerülhet a tányérokra (Kata szerint ez adja neki a zamatát).

A recept nagyszerűsége, hogy ugyanabból a burgonyás tésztából egyszerre készíthetünk édességet is: Erzsók és Kata ezt is bemutatták, amikor csokival töltötték meg a gombócokat. Ezt a verziót (töltve vagy töltetlenül) forgassuk pirított zsemlemorzsába, majd tálaljuk, ahogy szeretnénk. Lekvárral, cukros tejföllel, fahéjas porcukorral például isteni!

Az édes burgonyagombóc receptjéért kattints a képre!

Itt van Erzsók és Kata néni burgonyás gombócának teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nagyiprojekt itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...