Már 30 ezer forint sem elég egy nagybevásárlásra

A folyamatosan emelkedő élelmiszerárak mellett egyre drágább a családosok nagybevásárlása.

A Privátbankár ezúttal is elkészítette az Árkosár-felmérését, melynek már 15 éves múltja van. Legutóbbi felmérésükből kiderül, hogy augusztusban is 30 százalék fölötti éves áremelkedés van jelen. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt 30 százalékkal kell többet fizetnünk a boltokban egy nagybevásárlásnál. Azonban most először történt meg, hogy 30 ezer forintnál is többet kellett költeni a 30 termékből álló Árkosarukra.

Már 30 ezer forint sem elég egy nagybevásárlásra

A Privátbankár augusztus 2-án három üzletet járt végig (Auchan, Interspar, Tesco) és mindenhol megnézték, miként alakult az Árkosár tartalmának összege.

Megállapították, hogy az Auchanban 0,8 százalékkal olcsóbb lett augusztusra, az Interspar 0,6 százalékkal drágább, a Tesco pedig 1,8 százalékkal drágább.

Egy évvel ezelőtt a kosárban lévő termékekért még 23 ezer forintot fizettek, így általánosságban közel 7 ezer forinttal került többe a tartalma idén.

A sajtok 114 százalékkal lettek drágábbak, a kenyerekért pedig 102 százalékkal kérnek többet, mint egy éve. A dobogóra még a krumpli is felfért 93 százalékos árnövekedéssel. A sokkoló listát az áremelkedésekről itt találjátok.

Forrásunk volt.


Még több az áremelkedésről:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...