Nagy változás jön a Tesco áruházakban

Kisebb lesz az eladótér, és egyre több területet adnak bérbe a Tesco áruházakban.

Teljesen átalakítják a Tesco áruházakat.Matt Simister, a Tesco közép-európai igazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, hogy a vásárlók a nagyobb alapterületű hipermarketek helyett inkább már a kisebb boltokat preferálják, ezért van szükség az áruházak átalakítására.

Az áruházlánc új üzletpolitikája a nagy alapterületű áruházak stratégiai átalakításáról szól, a nagy áruházakban megszüntetik a nem jól teljesítő területeket, például a műszaki termékek értékesítését - írja a 24.hu.

A Tescókban kisebb lesz az eladótér, a kihasználatlan területeket pedig bérbe adják más boltoknak. A budaörsi hipermarketben például a korábban 16 ezer négyzetméteres áruház eladótere 6300 négyzetméterre csökkent, a többi területen pedig többek közt posta, éttermek, butikok, gyógyszertár és pénzváltó kapott helyet. A vezérigazgató szerint a szinte bevásárlóközponttá alakított hipermarket sokkal vonzóbb a vásárlóknak.

Újabb áruházak nyitását a 2015 óta tartó átalakítások miatt most nem tervezik, inkább már a meglévő boltokat fogják fejleszteni.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...