Nagy megújulás az Unicumnál - tíz év után így változnak a palackok

Három Zwack-generáció inspirálta az Unicum és az Unicum Szilva új designját.

A Zwack-család számára mindig nagyon fontosak voltak a hagyományok, és ezek a családi értékek generációról generációra öröklődtek. Tiszteletben tartva az ikonikus palackformát és méltó emléket állítva az család felmenőinek, az Unicum és Unicum Szilva csomagolása a múltból építkezve újult meg, de 21. századi formában.

Az UNICUM márkától elválaszthatatlan a megalkotása óta titkos recept, a Zwack család generációkon átívelő gyógynövény szakértelme, csakúgy, mint a folyamatos megújulás és innováció. Ezek jelentik a márka és a cég alapértékeit kihatva évtizedes kapcsolataikra az Unicum tölgyfahordóit ápoló kádármestereikkel, és a gyógynövénylikőrt generációk óta a dunaharaszti gyár palackozójába szállító cégükkel is. A tradíciók tisztelete mellett ugyanakkor a jövőt is mindig szem előtt kell tartani, éppen ezért a márka kiemelten fontosnak tartja a környezet védelmét, az erőforrások hatékony kihasználását, valamint a helyi közösség támogatását.

A megújuláshoz egy ilyen nagymúltú márka esetében a gazdag történelem mindig kiapadhatatlan inspirációforrás. A családi cégnél tíz év után érezték úgy, hogy a jelenlegi csomagolás megérett az újításra. A cél nem egy drasztikus változtatás volt, hanem a mai trendeknek megfelelő frissítés merítve az elmúlt száz év legendás elemeiből, amelynek köszönhetően most három Zwack generáció munkássága köszön vissza a palackokon.

Fekete helyett fehér és arany palacknyak

Az Unicumnál a legfeltűnőbb újítás a palacknyakon látható, ami a ’40-es évek csomagolását megidézve ismét fehér alapszínű lett, ez a nagyapa, Zwack János nevéhez köthető. A letisztultabb körcímkével a ’20-as évekből származó Unicum palackoknak, valamint a megálmodójának, Zwack Lajosnak, a dédnagyapának állítottak emléket. Megnőtt a keresztábrázolás mérete, illetve frissült a piros szín is: mélyebb, elegáns bordó árnyalatot kapott. A dupla arany körvonal elhagyásával a fehér szín itt is dominánsabbá vált.

Receptajánló:

Az Unicum Szilva esetében is hasonló változtatások mentek végbe. Frissült a címkén a különleges gyártástechnológiát megjelenítő szilva és tölgyfahordó ábrázolása, valamint az Unicum körcímkéjére reflektálva az új logó arany körvonalat kapott. A palack nyakán lévő keresztikon mérete megnőtt, ami még jobban erősíti az Unicum márkához tartozást. A kupak új uralkodó színe a bordó lett, amelyre arany alnyomatként került rá az „aszaltszilva-ágyon, tölgyfahordóban érlelve” felirat. Összességében a történelmi külsőjegyek mai megjelenésükben egy letisztultabb, egységesebb dizájnt eredményeztek.

„Több ötletünk is volt és számos módosítási kör zajlott le az elmúlt fél évben, mire sikerült tökéletesítenünk a csomagolást. Azt hiszem, most már kijelenthetem, hogy megérte. Számomra személyesen is sokat jelent, hogy régi és legendás elemek éledtek újjá 21. századi formában az Unicum és Unicum Szilva csomagolásán. Remélem, az új, letisztultabb összhatás a fogyasztóink tetszését is elnyeri majd.” – mondta Zwack Sándor, a 6. generáció képviselője, akinek kézjegye a palackok nyakán is megjelenik ezentúl.

A dizájnfrissítéssel a régi Unicum palackok elemeinek visszaidézésén túl a mai elvárásoknak kíván megfelelni a márka. A színek és az ikonok következetes használatából fakadó letisztultságot erősíti, hogy továbbra is csak a legfontosabb termékjellemzők jelennek meg a palackokon.

A fogyasztók májustól találkozhatnak a boltokban a megújult Unicum és Unicum Szilva palackokkal, mely változás valamennyi kiszerelést érinti.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek