Nagy lépésre szánta el magát a Starbucks

A kávézó vendégei rengeteg szemetet termelnek, ezért tenni kellett valamit.

Nagy lépésre szánta el magát a Starbucks: megadóztatják az elviteles papírpoharakat. A kávézólánc közleményben jelentette be, hogy hamarosan több országban teszteli a plusz díjas rendszert. A műanyagot is tartalmazó papírpoharak nagy gondot okoznak Nagy-Britanniában is, ezért ott már be is vezették az 5 penny-s (18 forintos)kiegészítést az elviteles, papírpoharas kávékra. Azok pedig, akik a saját újrahasznosítható poharukat választják a kávéjukhoz, 25 penny-s (88 forint) kedvezményt kapnak.

A plusz díj bevezetésével egy időben a többször használatos poharakat is elkezdték jobban reklámozni, amiket egy euróért kínálnak, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek. A lépéstől azt remélik, hogy az emberek leszoknak az egyszer használatos, környezetszennyező poharakról, és inkább a többször használható változatot választják.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a Starbucks poharaival az a legnagyobb probléma, hogy rengeteg fát kell hozzájuk kivágni, valamint műanyagot is tartalmaznak, ezért nagyon nehezen bomlanak le.A kávéóriás minden évben közel 4 milliárd papírpoharat (!!!) ad el a koffeinre éhes vásárlóknak.

Ezeket olvastad már?

via Foodbeast

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...