Nagy kínai gyümölcsteszt - melyiket ismered közülük?

Kínai tudósítónk, Laci most bevásárolt az összes körzetében kapható gyümölcsből, hogy megossza veletek tapasztalatait. Nézzétek az izgalmas küllemű keleti csodákat!

Nincs egyszerű dolga a messziről idecsöppent vándornak, ha egy kínai boltban szeretne bevásárolni. A termékekre minden csak kínaiul van ráírva, a csomagoláson a lejárati idő helyett a gyártási időt tüntetik fel, és a dolgok nagy részéről egyszerűen nem is tudni, hogy mi az. Ugyanez a helyzet a zöldség- és gyümölcsrészlegen is, a magyar szemnek sci fi-be illő csodák sorakoznak a pultokon. Ez azonban nem baj, sőt, inkább lehetőség, hogy új dolgokat ismerjünk meg. Így született meg a múltkori sörtesztem után a mostani gyümölcsteszt!A kínai boltokban az egységárakat a nálunk megszokottól eltérően fél kilóként tüntetik fel, így én is eszerint írtam le, egy yüant pedig 40 Ft-nak számolhatunk.

Gyümölcsöző böngészést kívánunk - kattints!

Ha több érdekességet és hasznos tanácsot szeretnél olvasni Kínáról vagy a világ más részeiről, akkor keress meg a honlapomon vagy facebook-on, és írj bátran!

Ezeket olvastad már?

Ó, azok a kínai alapanyagok!

Kínai tudósítónk, Laci ismét a billentyűk közé csapott. Most a kínai alapanyagokról hozott nekünk egy csodás bemutatócikket. Tudtad, hogy a legtöbb olyan édes, mint a méz?

aragorn

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...