Nagy húsvéti dilemma: lehet, hogy eddig rosszul ettük a csokitojást?

Megvan a tökéletes módszer arra, hogy a gyerekek húsvétkor hogyan törjék fel a csokitojásokat. Egy csokoládémester elárulja a titkot.

Közeledik a húsvét, a gyerekek ilyenkor általában csokinyuszit és -tojást is kapnak. Én a kicsi töltöttre esküszöm még ma is, nem szeretem az üreges, sima tej- vagy étcsokoládés változatokat, mert a széttörésnél darabokra potyognak, és minden tiszta csokoládéfoltos lesz.

via GIPHY

Ez most talán megváltozhat! Kiri Kalenko, a Hotel Chocolat csokimestere elárulta, hogyan kell pontosan elfogyasztani egy csokitojást. Ő a "törd és fogd" módszerre esküszik:"Van egy nagy márványlapunk a műhelyünkben, ami tökéletes a tojás darabokra törésére"- mesélte Kiri.

Ennél sokkal jobb megoldás: ha a csokitojást az oldalára fordítva törjük meg az asztalon, erőt kifejtve a leggyengébb pontjára. Így a tojás kettéreped, és kevesebb törmeléket kapunk. Valahogy úgy kell ezt elképzelni, mintha igazi tyúktojást törnénk fel. Bevallom őszintén, én még nem tudtam kipróbálni a módszert, de majd húsvétkor leellenőrzöm. Van bennem némi szkeptikusság a módszer kapcsán.

A csokoládékészítő-mester azt is elmondta, hogyan érdemes tárolni a csokitojást: "Soha ne tárold a csokoládét a hűtőben".A csoki szobahőmérsékleten elfogyasztva a legfinomabb, mert így gyorsan szétolvad a szánkban.

Ezeket olvastad már?

via Good Housekeeping

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...