Nagy húsvéti dilemma: lehet, hogy eddig rosszul ettük a csokitojást?

Megvan a tökéletes módszer arra, hogy a gyerekek húsvétkor hogyan törjék fel a csokitojásokat. Egy csokoládémester elárulja a titkot.

Közeledik a húsvét, a gyerekek ilyenkor általában csokinyuszit és -tojást is kapnak. Én a kicsi töltöttre esküszöm még ma is, nem szeretem az üreges, sima tej- vagy étcsokoládés változatokat, mert a széttörésnél darabokra potyognak, és minden tiszta csokoládéfoltos lesz.

via GIPHY

Ez most talán megváltozhat! Kiri Kalenko, a Hotel Chocolat csokimestere elárulta, hogyan kell pontosan elfogyasztani egy csokitojást. Ő a "törd és fogd" módszerre esküszik:"Van egy nagy márványlapunk a műhelyünkben, ami tökéletes a tojás darabokra törésére"- mesélte Kiri.

Ennél sokkal jobb megoldás: ha a csokitojást az oldalára fordítva törjük meg az asztalon, erőt kifejtve a leggyengébb pontjára. Így a tojás kettéreped, és kevesebb törmeléket kapunk. Valahogy úgy kell ezt elképzelni, mintha igazi tyúktojást törnénk fel. Bevallom őszintén, én még nem tudtam kipróbálni a módszert, de majd húsvétkor leellenőrzöm. Van bennem némi szkeptikusság a módszer kapcsán.

A csokoládékészítő-mester azt is elmondta, hogyan érdemes tárolni a csokitojást: "Soha ne tárold a csokoládét a hűtőben".A csoki szobahőmérsékleten elfogyasztva a legfinomabb, mert így gyorsan szétolvad a szánkban.

Ezeket olvastad már?

via Good Housekeeping

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek