Név: Nagy Eszter
Életkor: 32
Foglalkozása: pénzügyi tanácsadó
Kedvenc ízvilág: nincs ilyen; szeretek különleges dolgokat kipróbálni; ha egyet kéne megneveznem, talán a “mediterrán” ételeket kedvelem a legjobban
Kedvenc szakács: Heston Blumenthal
Kedvenc saját recept: négy-gombás-sáfrányos risotto gőzölt lazaccal
Kedvenc recept: “hamis teknőc leves” /Heston Blumenthal/ Természetesen a konyhám technikai felszereltsége ennek az elkészítését még nem tette lehetővé, de nagy álmom és célom, hogy egyszer személyesen kóstolhassam meg a Fat Duck-banSaját specialitás: vörösboros kacsamájpástétom tokaji lilahagymalekvárral, karamellizált vajas brióssal
Egészen kicsi korom óta “kotnyeleskedem” a konyhában. Szinte soha nem főztem “könyvből”. Megkóstolok egy ételt és az íze ill. a textúrája alapján – néha kicsit a saját ízlésemet belecsempészve – próbálom reprodukálni azt. Küzdő típusnak tartom magam; ezt egyrészt a szüleim adta neveltetésnek, másrészt a sportnak köszönhetem. Van egy 7 éves kislányom és egy 5 éves kisfiam, akiket egyedül nevelek és akik szintén imádnak a konyhában tüsténkedni. Mind a munkámban mind a konyhában akárcsak az élet többi területén a legjobbra törekszem. Ha valami nem sikerül, nem adom fel, hanem mindaddig újrakedzem, amíg tökéletes nem lesz. Nagy álmom, hogy egyszer legyen egy éttermem „saját és újragondolt“ ételekkel. Az a mottóm, hogy „az ember soha nem fog olyan életet élni, amit nem tud elképzelni magának“. Ennek fényében elmondhatom, hogy EGYÉRTELMŰEN NYERNI SZERETNÉK ÉS EZÉRT MINDENT MEG FOGOK TENNI.