Nagy Eszter

Mind a munkámban mind a konyhában akárcsak az élet többi területén a legjobbra törekszem.

Név: Nagy Eszter

Életkor: 32

Foglalkozása: pénzügyi tanácsadó

Kedvenc ízvilág: nincs ilyen; szeretek különleges dolgokat kipróbálni; ha egyet kéne megneveznem, talán a “mediterrán” ételeket kedvelem a legjobban

Kedvenc szakács: Heston Blumenthal

Kedvenc saját recept: négy-gombás-sáfrányos risotto gőzölt lazaccal

Kedvenc recept: “hamis teknőc leves” /Heston Blumenthal/ Természetesen a konyhám technikai felszereltsége ennek az elkészítését még nem tette lehetővé, de nagy álmom és célom, hogy egyszer személyesen kóstolhassam meg a Fat Duck-banSaját specialitás: vörösboros kacsamájpástétom tokaji lilahagymalekvárral, karamellizált vajas brióssal

Egészen kicsi korom óta “kotnyeleskedem” a konyhában. Szinte soha nem főztem “könyvből”. Megkóstolok egy ételt és az íze ill. a textúrája alapján – néha kicsit a saját ízlésemet belecsempészve – próbálom reprodukálni azt. Küzdő típusnak tartom magam; ezt egyrészt a szüleim adta neveltetésnek, másrészt a sportnak köszönhetem. Van egy 7 éves kislányom és egy 5 éves kisfiam, akiket egyedül nevelek és akik szintén imádnak a konyhában tüsténkedni. Mind a munkámban mind a konyhában akárcsak az élet többi területén a legjobbra törekszem. Ha valami nem sikerül, nem adom fel, hanem mindaddig újrakedzem, amíg tökéletes nem lesz. Nagy álmom, hogy egyszer legyen egy éttermem „saját és újragondolt“ ételekkel. Az a mottóm, hogy „az ember soha nem fog olyan életet élni, amit nem tud elképzelni magának“. Ennek fényében elmondhatom, hogy EGYÉRTELMŰEN NYERNI SZERETNÉK ÉS EZÉRT MINDENT MEG FOGOK TENNI.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...