Na de mi úszik ebben a kék tejeskávéban?

Szinte minden hétre jut egy újabb gasztroszenzáció, ami futótűzként hívja fel magára a figyelmet. Most éppen a kék tejeskávé, ami Ausztráliából indult hódító útjára.

Ezek a különlegességek egyébként mindig valahogy nyáron bukkanak fel: a fagyiőrületek mellett most azonban a kávésokat is megpróbálják megszédíteni - legalábbis az Instagram gasztroposztjai most erről árulkodnak. Persze a frissítő fekete italok kombinációból is láttunk és kóstoltunk már sokfajtát, de ez a kék tejeskávé viszi eddig mind közül a pálmát.

  • Ez az úgynevezett "Hupikék Törpikék Latte" egy ausztrál vegán kávézóban, a melbourne-i Matcha Mylkbarban kapható, és a világoskék - valóban a törpökre emlékeztető - színét egy teáskanál úgynevezett E3 élő kék algaportól kapja meg.
  • Igen, algáktól.
  • A kék tejeskávé ezen felül tartalmaz még citromot, gyömbért, agavét és kókusztejet, szóval ezen a ponton már érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban egy kávéval van-e dolgunk, vagy csak egy annak nevezett löttyel.

Na de milyen lehet az íze?

"Az emberek ránézésre azt hiszik, hogy ez egy rágógumis, édes ízű tejeskávé lesz" - mondja az ausztrál kávézó társtulajdonosa, Nic Davidson. "Pedig az agavé és a citrom miatt ez egy nagyon édes, mégis jellegzetesen savanykás ital. Igaziból nehéz meghatározni az ízét, nagyjából mindenkinek más ízélményt ad, szóval érdemes inkább mindenkinek magának megkóstolnia."

És ezt láttad már?

Hogy a jó életbe kerülhet egy szőlő 3 millióba?

(via Mashable)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...