Ennyivel drágább a tészta és a müzli itthon, mint Romániában

Azt hittük, hogy már nem érhet minket túl nagy meglepetés az élelmiszerárakkal kapcsolatban, de nem így lett...

Már korábban is hallottuk, hogy a durván elszálló élelmiszerárak hazánkban sokkal jobban érezhetőek, mint máshol. Sőt, még utána is jártunk ennek Szlovákiában. A minap egy @travel.norinaround nevű TikTok-felhasználó a romániai élelmiszerárakkal hasonlította össze a hazaikat – írja az nlc.hu. Az eredmény természetesen egyszerre volt meglepő és kiszámítható.

A legtöbb élelmiszer olcsóbb kint, mint Magyarországon

Elég látványos a különbség a tészta és a müzli árában

A videómegosztó közösségi portálra feltöltött videó alapján az alábbi különbségekre derült fény:

  • Romániában az 500 grammos Barilla tészta átszámítva 380 forint, Magyarországon pedig 900,
  • a 250 grammos müzli kint 455 forint, itthon 880 forint,
  • a növényi tej Romániában 440 forint, Magyarországon 550 forint,
  • a tortilla lap 330, itthon pedig 699,
  • Romániában 5 db avokádó kerül 1200 forintba, itthon 1 db 699 forint,
  • a csirkemell sonka kint 980 forint, míg itthon 1400,
  • a Heinz ketchup 900 forint, itthon pedig 1500.

A fenti számokból jól látszik, hogy nem minden esetben van akkora különbség a kinti és hazai árak között, de a legtöbb alapélelmiszert mindenképpen jobban megéri kint beszerezni, hiszen olcsóbban Romániában. Az említett videóban egyébként még több termék szerepel:

Forrásunk volt.


Ezek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!