Mutatunk 5 trükköt, amellyel a Te süteményeid lesznek a legfinomabbak

Sütni nem egyszerű dolog, néhány apró trükk és szabály betartásával, valamint némi gyakorlással azonban bárki félprofi cukrásszá válhat a konyhában.

Sokan vannak, akik egy rosszul sikerült sütemény elkészítése után örökre felhagynak a sütéssel. Tény, hogy sütni nem egyszerű dolog, néhány egyszerű szabály betartásával és kellő mennyiségű gyakorlással azonban minden bakit kikerülhetünk. Íme 5 tipp és trükk, amellyel profi lehetsz a süteménykészítésben!

1. A recept olyan, mint egy ikeás bútor útmutatója

Elnézést kérünk a túlzásért, de ha sütéstől van szó, fontos, hogy csak és kizárólag lépésről-lépésre haladjunk. Ha egy sütemény elkészítésénél nem érdemes improvizálni vagy felcserélni a sorrendet, ezzel ugyanis könnyen tönkreteheted a készülő művedet.

2. Hozd ki a legtöbbet az alapanyagokból!

Vannak olyan hozzávalók, amelyeknek muszáj frissnek lennie. Ha például élesztőt használsz valamihez, mindenképpen ellenőrizd, nem járt-e még le a termék. Ugyanígy ajánlott figyelni a fűszerek (fahéj, kardamom, vanília) frissességét is. Ha ezek az ízfokozók már lejártak, a süteményed biztosan nem lesz olyan finom, mint amilyen friss hozzávalókkal lehetne.

Amerikai csokis süti lisztmentesen

Amerikai csoki tortát készültem sütni. Elég fárasztó hetem volt, és sietnem is kellett, úgyhogy figyelmetlenségemben elfelejtettem bele lisztet rakni. Csak akkor vettem észre, amikor ...

Lusta almatorta

Hogy miért lusta? - nem kell gyúrni, nyújtani. Csak egyszerűen keverjük össze a hozzávalókat, szórjuk egymásra, és a világ legegyszerűbb és legfinomabb almatortája fog kisülni ...

Rigó Jancsi a Nosalty konyhájából

A magyar cukrászat egyik klasszikus süteménye a pákozdi születésű cigányprímásról kapta  a nevét, aki egy belga hercegtől szerette el milliomos feleségét. A csupacsoki desszertet ...

3. Mértékkel!

Mindig mérd le az alapanyagokat! A mérték és a szabályok betartása kéz a kézben járnak egymással, a precíz munka meghozza gyümölcsét. A sütés olyan, mint egy kémiai kísérlet: az alapanyagok sokszor lépnek reakcióba egymással, éppen ezért nem mindegy, miből mennyit használunk fel a "kísérlet" során.

4. Ismerd a sütődet!

Hiába állítod be jól a sütéshez szükséges hőfokot, közel sem lehetünk biztosak abban, hogy a sütő jól és tényleg annyira melegszik fel, ahogy kellene. A nem megfelelően felmelegedett sütőben a tésztád nyers maradhat vagy akár oda is éghet. Ha előreláthatóan többet fogsz sütni a következő időszakban, érdemes beruháznod egy teljesen egyszerű és olcsó sütőhőmérőre, mely 100%-ig biztosan jól mutatja majd meg, mehet-e a tészta a sütőbe.

Tökéletes zserbó

A zserbó nem egy egyszerű műfaj - sok lépésből áll, és ha csak egy is félremegy, akkor vagy kiszárad, vagy nem sül át, és így tovább. Ha ezzel a recepttel próbálkoztok, biztosan jól ...

5. Ne nyitogasd a sütőt!

Csak ha muszáj, vagyis akkor, amikor berakod az ételt és akkor, amikor kiveszed. Ha kinyitod a felmelegedett sütőt, azzal rengeteg hőt veszítesz el, ettől pedig a süteményed állaga tönkremehet. Légy türelmes, és csak akkor nyisd ki a sütőt még a sütési idő lejárta előtt, ha már fekete füst gomolyog belőle.

EZ IS ÉRDEKELHET:

via foodbeast

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...