Mutatunk 5 trükköt, amellyel a Te süteményeid lesznek a legfinomabbak

Sütni nem egyszerű dolog, néhány apró trükk és szabály betartásával, valamint némi gyakorlással azonban bárki félprofi cukrásszá válhat a konyhában.

Sokan vannak, akik egy rosszul sikerült sütemény elkészítése után örökre felhagynak a sütéssel. Tény, hogy sütni nem egyszerű dolog, néhány egyszerű szabály betartásával és kellő mennyiségű gyakorlással azonban minden bakit kikerülhetünk. Íme 5 tipp és trükk, amellyel profi lehetsz a süteménykészítésben!

1. A recept olyan, mint egy ikeás bútor útmutatója

Elnézést kérünk a túlzásért, de ha sütéstől van szó, fontos, hogy csak és kizárólag lépésről-lépésre haladjunk. Ha egy sütemény elkészítésénél nem érdemes improvizálni vagy felcserélni a sorrendet, ezzel ugyanis könnyen tönkreteheted a készülő művedet.

2. Hozd ki a legtöbbet az alapanyagokból!

Vannak olyan hozzávalók, amelyeknek muszáj frissnek lennie. Ha például élesztőt használsz valamihez, mindenképpen ellenőrizd, nem járt-e még le a termék. Ugyanígy ajánlott figyelni a fűszerek (fahéj, kardamom, vanília) frissességét is. Ha ezek az ízfokozók már lejártak, a süteményed biztosan nem lesz olyan finom, mint amilyen friss hozzávalókkal lehetne.

3. Mértékkel!

Mindig mérd le az alapanyagokat! A mérték és a szabályok betartása kéz a kézben járnak egymással, a precíz munka meghozza gyümölcsét. A sütés olyan, mint egy kémiai kísérlet: az alapanyagok sokszor lépnek reakcióba egymással, éppen ezért nem mindegy, miből mennyit használunk fel a "kísérlet" során.

4. Ismerd a sütődet!

Hiába állítod be jól a sütéshez szükséges hőfokot, közel sem lehetünk biztosak abban, hogy a sütő jól és tényleg annyira melegszik fel, ahogy kellene. A nem megfelelően felmelegedett sütőben a tésztád nyers maradhat vagy akár oda is éghet. Ha előreláthatóan többet fogsz sütni a következő időszakban, érdemes beruháznod egy teljesen egyszerű és olcsó sütőhőmérőre, mely 100%-ig biztosan jól mutatja majd meg, mehet-e a tészta a sütőbe.

5. Ne nyitogasd a sütőt!

Csak ha muszáj, vagyis akkor, amikor berakod az ételt és akkor, amikor kiveszed. Ha kinyitod a felmelegedett sütőt, azzal rengeteg hőt veszítesz el, ettől pedig a süteményed állaga tönkremehet. Légy türelmes, és csak akkor nyisd ki a sütőt még a sütési idő lejárta előtt, ha már fekete füst gomolyog belőle.

EZ IS ÉRDEKELHET:

via foodbeast

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek