Mutatós, mégis könnyű ajándékcsomagolási ötletek karácsonyra

A megfelelő csomagolás szinte ugyanannyira fontos lehet, mint az ajándék maga. Érdemes tehát odafigyelnünk arra, milyen köntösbe bújtatjuk a karácsonyi meglepetésünket szeretteinknek.(x)

A nagy karácsonyi hajtásban úgy érezhetjük, hogy az ajándékcsomagolás már csak púp a hátunkon. Pedig megéri rászánni az időt, hiszen nemcsak a fa alatt mutat jól egy szépen díszített ajándék, de a szerettünk is értékelni fogja, ha egy csinos csomagot bonthat majd ki. Szerencsére van pár tippünk, amivel könnyedén megbirkózhatsz eme nemes feladattal.

Mindenképpen fontos, hogy jó minőségű, éles ollót használj a kézműveskedéshez, hiszen a csomagolópapírok elég könnyen szakadnak, ha nem minőségi ollót használunk, továbbá a szalagok végei sem lesznek makulátlanok, ha nem úgy vágjuk le őket, ahogy kell.

Gyors megoldás egy kis extrával

Teljesen megértjük, ha a sok feladat mellett nem jut sok időd az ajándékok díszítésére, de ettől függetlenül is lehet egyedi a csomagolásod. Biztosan a te szekrényedben is megbújik pár karácsonyi ajándékszatyor. Hasznosítsd újra, és tedd ezekbe a meglepetéseidet. Persze ezt tovább fokozhatod, ha te magad készíted hozzá az ajándékkártyát. Vegyél egy kis papírt, és vágd karácsonyfa-, dísz- vagy égősoralakúra, majd írj rá néhány kedves sort.

Egy kedves kis köszöntőkártyának bárki örülne

Újrahasznosítás felsőfokon

Van néhány szép szalvéta, amit már nem tudsz felhasználni? Akad némi régi csomagolópapír vagy újságpapír elfekvőben otthon? Bátran csomagold ebbe az ajándékaidat, hiszen nagyon hangulatos tud lenni, emellett jót tesz a környezetednek is. A lényeg csupán abban rejlik, hogy tényleg jó minőségű ollót használjunk, hiszen mind a három anyag könnyedén elszakadhat, ha tompa élű ollóval állunk neki a feladatnak.

Lehetőleg ne vegyünk új csomagolópapírt, ha tehetjük, hasznosítsunk inkább újra

Szalaggal megspékelve

Egy szép szalaggal átkötve igazán ünnepivé varázsolhatjuk a kis csomagunkat. Tegyük a szalagunkat az ajándékunk tetejére úgy, hogy két oldalon körülbelül azonos méretű legyen, majd fordítsuk meg a csomagunkat. Ezután keresztezzük a két szalagot, fordítsuk vissza az ajándékot, és kössünk egy sima masnit a közepére, mintha csak a cipőfűzőnket kötnénk be.

Egy szép szalaggal csodásan fel tudjuk dobni az ajándékunkat!

A természet erejével

Dobjuk fel az ajándékunkat egy-egy szál fenyőággal vagy egy kiszárított gyümölcsszelettel. Ha a kertünkben van fenyőfa, akkor egy jó metszőollóval vágjunk le néhány szálat belőle, majd madzaggal kötözzük rá az ajándékunkra. Ha nem vagyunk olyan szerencsések, hogy rendelkezünk saját fenyőfával, akkor szeleteljünk fel vékonyan egy almát, grapefruitot vagy narancsot. Szárítsuk ki őket, majd néhány csinos darabot csavarjunk rá cérnával a már becsomagolt ajándékukra.

Fontos, hogy jó minőségű ollóval vágjuk le a növényeket és a textilmasnikat is

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...