Ha megnézed a következő fotókat, más szemmel nézel majd a fára.
A fa igazán időtálló, ráadásul, ha kicsit itt-ott megkarcolódik vagy elkezd kopni, akkor egy könnyed csiszolással majd újralakkozással, festéssel megoldható a probléma. Nézzünk pár fából készült konyhabútort, amik a 2020-as trendeknek is megfelelnek.
Modern, letisztult
Ha nem túl nagy helyiség áll rendelkezésre egy konyha kialakításához, akkor se keseredjünk el. Még egy kisebb helyen is tudunk igazán esztétikus konyhát kialakítani, ha pedig fából szeretnénk megcsináltatni a bútorokat, ez a megoldás szuper lehet kiindulópontként.
Mert a fának minden jól áll, de ami igazán, az a tengerparti stílus. Aki szereti a hanyag eleganciát, imádni fogja ezt a megoldást:
Aki ad az esztétikumra és a kényelemre is, annak tökéletes választás lesz ez az egyszerre klasszikus és mégis modern fa konyhabútor.
Elegancia felső foka
A fa nagyon sok oldalú, nemcsak egy tradicionális, hanem egy modern, fiatal, új hullámú konyha is kialakítható belőle, csak egy kis fantázia kérdése az egész.
Konzervatív formák helyett valami fiatalos, egyedi?
Aki nagyon szereti a fát, és a konyhájának minden egyes szegletét ezzel az anyaggal képzeli el, akkor ez az inspirációs ötlet jól fog jönni:
A fehér nemcsak a feketével, de a fával is remekül funkcionál. Hogy mennyire? És hogy lehet játszani az anyagokkal? Íme egy szuper példa:
Ha kevésbé kedveljük a zárt polcrendszereket, akkor fával igazán nagyon alkothatunk. Az eredmény pedig minden esetben telitalálat: légies, világos, nyitott és modern konyha.
A nyitott, légies terek híveinek
Ez a következő két konyha pedig tökéletes példa arra, hogy a fa apró konyhákban sem nehezíti vagy veszi el a „levegőt” a tértől. Kis konyhákban épp úgy funkcionál, mint a nagyobbakban. Ráadásul a fehér mellett a tengerkék, a fekete és a föld színek is jól állnak a fából készült konyhaszekrényeknek.
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
Legyen szó húslevesről, fasírtról vagy pörköltről, a petrezselyem bármelyikben helyet kaphat, ahogy sok más magyaros fogásban is. Mégis aligha vagyunk tisztában azzal, hogy ezek a zöld levélkék valódi szuperélelmiszernek számítanak.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...