Muszáj látnod ezt a kínai gőzgombóc-hajtogató technikát - szem nem marad szárazon!

Ismered a kínaiak isteni, húsos gőzgombócát? A baot ezerféleképpen hajtogathatod, ha tudod és mered, de ha te nem is, majd a profik helyette - nézd!

Mindig öröm munkájukhoz értő embereket nézegetni - főleg, ha ez a munka ételekkel kapcsolatos. Ezúttal egy profi BAO-hajtogatót láthattok, amint halált megvető bátorsággal teker, lapít, formáz, hullámosít, díszít, szépít egynéhány csodás töltött gombócot.

Mi a BAO?

A bao nem más, mint kínai éttermekben fellelhető irtó finom, tésztabatyuba göngyölt húsos illetve zöldséges, bambuszdobozban gőzölt gombóc, aka gőzgombóc.

Gombócajánló:

Gua bao oldalas

Lassan sült ázsiai oldalas, tésztabatyuba töltve. Mindez David Chang, a Momofuku séfjének receptje alapján.

Gőzgombóc

A síelések kedvelt pillanatai, amikor megállunk egy kis pihenőre a pálya tetején és a Hüttében bemajszolunk egy óriási gőzgombócot. Imádjuk! Egyáltalán nem bonyolult az otthoni ...

Érdemes megnézni, rövid és látványos:

Ezt is nézzétek meg!

11 étel, amit eddig rosszul pucoltál és vágtál

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...