Mustárt minden hűtőbe!

A mustár megadja az ételek pikantériáját, húsok kiváló kiegészítője és szinte minden háztartásban ott van. De melyiket válasszuk? Sárdi Dani most ebben segít nekünk!

Ahány mustár, annyi ház...

Mustár mindig legyen otthon! Ha nincsen otthon mustár, akkor meneküljünk le a boltba és gyorsan vegyünk egy tubussal/üveggel. A mustár nem romlik meg, így az sem lehet érv, hogy „nálam nem fogy el”, mert előbb-utóbb biztosan elfogy.

Biztos sokunkban felrémlenek fiatalkorunk kollégiumi hűtői, amiben nem volt más csak egy üveg mustár. Mustár azért kell, mert egyrészt magában kitűnő kiegészítője egy gyors virslis vacsorának, másrészt nagyon sok öntet, mártás fontos ízesítője, fűszere. Nélküle nincsen majonéz, vadas mártás, pástétom, körözött és még sok-sok más étel, aminek színt, karaktert tud adni. És milyen fajta legyen? Minél többféle, annál jobb.

Főzött majonéz

A nyers tojássárgájából és az olajból kikevert változatnál ízre lágyabb, kevésbé karakteres. Vízgőz felett készül vajjal, nem olajjal. Tejföllel dúsítjuk. A kész majonézt ...

Vaddisznó vadas (Vadas 2.)

Egy vadász ismerőstől a napokban ajándékba kaptunk egy gyönyörű vaddisznókarajt. Nem is volt kérdés, hogy legalább egy részéből vadas készüljön zsemlegombóccal, ahogy az dukál.

Négymustáros vinegerette recept

Kell hozzá: sima, dijoni, édes és magos mustár; extra szűz olívaolaj, fokhagyma, balzsamecet, só, bors, zahtar fűszerkeverék.

  1. Tegyünk egy fedővel rendelkező befőttesüvegbe (rázóedény) egy-egy evőkanál sima, dijoni, édes és magos mustárt.
  2. Adagoljunk hozzá körülbelül egy deci extra szűz olívaolajat, két gerezd nagyon apróra vágott fokhagymát, egy kávéskanál sót, kevés frissen őrölt borsot, 2-3 evőkanál balzsamecetet (vagy borecetet), egy kávéskanál zahtart (közel-keleti fűszerkeverék, van benne szezámmag, kakukkfű és szumak). Persze a fűszer lehet mindig másmilyen, szezonális, kertben növő zöldfűszer.
  3. Mikor mindent beleraktunk, fogjuk meg az üveget és alaposan rázzuk össze.
  4. A salátára közvetlenül fogyasztás előtt csurgassuk rá. Hűtőben jó sokáig eláll.

További mustáros receptek itt >>

Mustáros - tojásos lencsesaláta

A hiedelem szerint, ha szilveszter és újév napján sok lencsét eszik az ember, az elkövetkezendő évben azt a pénztárcája se fogja bánni. Hát ezen igazán ne múljon, így nálunk a ...

Mustáros csirkeszárnyak

A szárnyak előkészítését, tisztítását követően már nincs sok dolgunk ezzel az étellel, csak összekeverjük a mustáros mázat, rákenjük a hús egyik felére, sütőben sütjük, majd ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...