Mustárt minden hűtőbe!

A mustár megadja az ételek pikantériáját, húsok kiváló kiegészítője és szinte minden háztartásban ott van. De melyiket válasszuk? Sárdi Dani most ebben segít nekünk!

Ahány mustár, annyi ház...

Mustár mindig legyen otthon! Ha nincsen otthon mustár, akkor meneküljünk le a boltba és gyorsan vegyünk egy tubussal/üveggel. A mustár nem romlik meg, így az sem lehet érv, hogy „nálam nem fogy el”, mert előbb-utóbb biztosan elfogy.

Biztos sokunkban felrémlenek fiatalkorunk kollégiumi hűtői, amiben nem volt más csak egy üveg mustár. Mustár azért kell, mert egyrészt magában kitűnő kiegészítője egy gyors virslis vacsorának, másrészt nagyon sok öntet, mártás fontos ízesítője, fűszere. Nélküle nincsen majonéz, vadas mártás, pástétom, körözött és még sok-sok más étel, aminek színt, karaktert tud adni. És milyen fajta legyen? Minél többféle, annál jobb.

Négymustáros vinegerette recept

Kell hozzá: sima, dijoni, édes és magos mustár; extra szűz olívaolaj, fokhagyma, balzsamecet, só, bors, zahtar fűszerkeverék.

  1. Tegyünk egy fedővel rendelkező befőttesüvegbe (rázóedény) egy-egy evőkanál sima, dijoni, édes és magos mustárt.
  2. Adagoljunk hozzá körülbelül egy deci extra szűz olívaolajat, két gerezd nagyon apróra vágott fokhagymát, egy kávéskanál sót, kevés frissen őrölt borsot, 2-3 evőkanál balzsamecetet (vagy borecetet), egy kávéskanál zahtart (közel-keleti fűszerkeverék, van benne szezámmag, kakukkfű és szumak). Persze a fűszer lehet mindig másmilyen, szezonális, kertben növő zöldfűszer.
  3. Mikor mindent beleraktunk, fogjuk meg az üveget és alaposan rázzuk össze.
  4. A salátára közvetlenül fogyasztás előtt csurgassuk rá. Hűtőben jó sokáig eláll.

További mustáros receptek itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek