Müpa karácsony – Készítsd el Vilppu Kiljunen rendező kedvenc ünnepi ételét

A Müpa kifaggatta fellépő művészeit, mi a kedvenc karácsonyi fogásuk, az izgalmas recepteket pedig most nálunk is megtaláljátok. Készítsétek el az ünnepekre ajánlásaikat!

„Kedvenc karácsonyi ínyencfalatom a rakott hering, ami Finnországban közkedvelt ünnepi étel. Mindig saját magam készítem, és ha hiszitek, ha nem, a világ legjobb és leglaktatóbb étke!" – meséli Vilppu Kiljunen rendező.

Vilppu Kiljunen rendező

Hozzávalók:

2 db főznivaló burgonya
2 fej ecetes cékla
2 filé enyhén sózott heringfilé
1 db nagy vöröshagyma
2 db csemegeuborka
2 db tojás, keményre főzve
1 flakon majonéz
kapribogyó
kapor
frissen őrölt feketebors

Rakott hering (a kép illusztráció)

A krumplit már előző nap héjában megfőzöm. A meghámozott burgonyát, a céklát, az uborkát és a hagymát nagy lyukú reszelőn külön-külön lereszelem (de nem keverem össze őket). Az uborka által engedett levet érdemes lecsepegtetni. A tojást villával áttöröm, a heringet felszeletelem.

Egy hosszúkás kínálótálcán egyenletesen eloszlatom a krumplit, majd vékony rétegben majonézt teszek rá. Következő lépésben a hering, majd a hagyma, a cékla, az uborka, végül a tojás kerül rá. A rakást bevonom majonézzel, majd megszórom az apróra vágott kaporral és a kapribogyóval. Frissen őrült feketeborssal meghintve tálalom.

Keress még több receptet művészektől a MÜPA oldalán!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...