Müpa karácsony – Készítsd el Sebestyén Márta népdalénekes kedvenc ünnepi ételét

A Müpa kifaggatta fellépő művészeit, mi a kedvenc karácsonyi fogásuk, az izgalmas recepteket most nálunk is megtaláljátok. Készítsétek el az ünnepekre ajánlásaikat!

„Vasi nagymamám hatlapos (vagy hatrétű) néven ismert süteménye legendás karácsonyi csemegénk. Ízei felidézik a gyermekkorom emlékeit, a csempeszkopácsi nyaralásokat, az olvasást és furulyázást a diófák lombjai közt, a falu messze földön híres Árpád-kori templomának harangszavát, megannyi felejthetetlen történetet… Nem vagyok kifejezetten édesszájú, ezért mindig is nagyon szerettem a hatrétűt, mert nem túlzottan édes, mint a sütemények jó része. Bátran ajánlom mindenkinek, próbálja ki!” – meséli Sebestyén Márta népdalénekes.

Müpa karácsony: Készítsd el Sebestyén Márta népdalénekes kedvencét

Vasi hatlapos sütemény

Hozzávalók a tésztához:

750 ml liszt
250 ml cukor
3 db tojás
6 evőkanál olvasztott zsír (szükség esetén 90 g vajjal helyettesíthető)
20 g szalalkáli (ecetben feloldva)

Hozzávalók a krémhez:

750 ml tej
250 g cukor
kakaó (ízlés szerint)
lekvár (ízlés szerint)

Vasi hatlapos sütemény (A kép csak illusztráció)

Előző este meggyúrjuk a tésztát, amelyből másnap hat cipócskát formálunk, s a cipókból egy tepsi fenekén kisütjük a lapokat, nagyon óvatosan, mert könnyen törik. Amint kihűlt, a hat lapból – a rétegek közé kakaós vagy lekváros krémet töltve – felépítjük a süteményt.

Keress még több receptet művészektől a MÜPA oldalán!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek