Müpa karácsony – Készítsd el Sebestyén Márta népdalénekes kedvenc ünnepi ételét

A Müpa kifaggatta fellépő művészeit, mi a kedvenc karácsonyi fogásuk, az izgalmas recepteket most nálunk is megtaláljátok. Készítsétek el az ünnepekre ajánlásaikat!

„Vasi nagymamám hatlapos (vagy hatrétű) néven ismert süteménye legendás karácsonyi csemegénk. Ízei felidézik a gyermekkorom emlékeit, a csempeszkopácsi nyaralásokat, az olvasást és furulyázást a diófák lombjai közt, a falu messze földön híres Árpád-kori templomának harangszavát, megannyi felejthetetlen történetet… Nem vagyok kifejezetten édesszájú, ezért mindig is nagyon szerettem a hatrétűt, mert nem túlzottan édes, mint a sütemények jó része. Bátran ajánlom mindenkinek, próbálja ki!” – meséli Sebestyén Márta népdalénekes.

Müpa karácsony: Készítsd el Sebestyén Márta népdalénekes kedvencét

Vasi hatlapos sütemény

Hozzávalók a tésztához:

750 ml liszt
250 ml cukor
3 db tojás
6 evőkanál olvasztott zsír (szükség esetén 90 g vajjal helyettesíthető)
20 g szalalkáli (ecetben feloldva)

Hozzávalók a krémhez:

750 ml tej
250 g cukor
kakaó (ízlés szerint)
lekvár (ízlés szerint)

Vasi hatlapos sütemény (A kép csak illusztráció)

Előző este meggyúrjuk a tésztát, amelyből másnap hat cipócskát formálunk, s a cipókból egy tepsi fenekén kisütjük a lapokat, nagyon óvatosan, mert könnyen törik. Amint kihűlt, a hat lapból – a rétegek közé kakaós vagy lekváros krémet töltve – felépítjük a süteményt.

Keress még több receptet művészektől a MÜPA oldalán!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...