Müpa karácsony – Készítsd el Farkas Róbert karmester kedvenc ünnepi ételét

A Müpa kifaggatta fellépő művészeit, mi a kedvenc karácsonyi fogásuk, az izgalmas recepteket most nálunk is megtaláljátok. Készítsétek el az ünnepekre ajánlásaikat!

„Életem első tortája répából készült: amikor néhány éve szabadúszó karmesterként Berlin volt a bázisom, svéd lakótársam meglepetésként készítette a születésnapomra. Annyira ízlett, hogy mindenképp meg akartam tanulni én is. Íme a remek recept!” – meséli Farkas Róbert.

Müpa karácsony: Készítsd el Farkas Róbert karmester kedvencét

Svéd répatorta

Hozzávalók:

500 g répa (vagy sütőtök), finomra reszelve
6 db tojás
300 ml cukor
133 ml liszt
150 ml zsemlemorzsa
200 g kókuszreszelék
100 g őrölt dió
1 db kezeletlen (bio) citrom reszelt héja
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliás cukor
½ teáskanál fahéj
csipetnyi só

Hozzávalók a bevonathoz:

400 g túró (Frischkäse)
150 ml porcukor
2 evőkanál citromlé
2 teáskanál vaníliás cukor

(A kép csak illusztráció)

A tojást a cukorral és citromhéjjal jó habosra felverem. Egy tálban jól összekeverem a lisztet, a zsemlemorzsát, a kókuszreszeléket, a diót, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sót, majd a répával (vagy sütőtökkel) együtt hozzáadom a tojáshabhoz.

Egy megfelelő méretű (25×45 cm) tortaformát vajjal kikenek, a tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.

A tortabevonat hozzávalóit jól összekeverem, majd egyenletesen a kihűlt tortára kenem.

Keress még több receptet művészektől a MÜPA oldalán!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...