„A jó palacsintához nélkülözhetetlen a szódavíz, de tej helyett joghurtot használok, mert nekem úgy ízletesebb. Három unokámmal van egy szokásunk: vasárnaponként lekvárral, évente egyszer – karácsonykor – pedig csokikrémmel vagy mogyorókrémmel fogyasztjuk" – meséli Fischer Ádám karmester.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 240 g finomliszt
- 100–150 ml joghurt (sovány tejföllel helyettesíthető)
- 300 ml szódavíz
- csipetnyi só
- ½ teáskanál vaníliás cukor
- napraforgóolaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojást, a joghurtot, a cukrot és a sót habverővel elkeverem, hozzáadom a lisztet és csomómentesre keverem. Szódavízzel beállítom a tészta sűrűségét – leginkább a híg tejföléhez hasonlítson –, majd fél órán keresztül pihentetem.
Felhevítem a kiolajozott palacsintasütőt, és beleöntök annyi tésztát, amennyi egyenletesen eloszlik a serpenyő alján. 20 másodperc után a palacsintát megfordítom és készre sütöm.