Müpa karácsony – Készítsd el Fischer Ádám karmester kedvenc ünnepi ételét

A Müpa kifaggatta fellépő művészeit, mi a kedvenc karácsonyi fogásuk, az izgalmas recepteket most nálunk is megtaláljátok. Készítsétek el az ünnepekre ajánlásaikat!

„A jó palacsintához nélkülözhetetlen a szódavíz, de tej helyett joghurtot használok, mert nekem úgy ízletesebb. Három unokámmal van egy szokásunk: vasárnaponként lekvárral, évente egyszer – karácsonykor – pedig csokikrémmel vagy mogyorókrémmel fogyasztjuk" – meséli Fischer Ádám karmester.

Müpa karácsony: Készítsd el Fischer Ádám karmester kedvencét

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 240 g finomliszt
  • 100–150 ml joghurt (sovány tejföllel helyettesíthető)
  • 300 ml szódavíz
  • csipetnyi só
  • ½ teáskanál vaníliás cukor
  • napraforgóolaj a sütéshez
Gundel palacsinta (a kép illusztráció)

Elkészítés:

A tojást, a joghurtot, a cukrot és a sót habverővel elkeverem, hozzáadom a lisztet és csomómentesre keverem. Szódavízzel beállítom a tészta sűrűségét – leginkább a híg tejföléhez hasonlítson –, majd fél órán keresztül pihentetem.

Felhevítem a kiolajozott palacsintasütőt, és beleöntök annyi tésztát, amennyi egyenletesen eloszlik a serpenyő alján. 20 másodperc után a palacsintát megfordítom és készre sütöm.

Keress még több receptet művészektől a MÜPA oldalán!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek