Müpa karácsony – Készítsd el Boldoczki Gábor trombitaművész kedvenc ünnepi ételét

A Müpa kifaggatta fellépő művészeit, mi a kedvenc karácsonyi fogásuk, az izgalmas recepteket most nálunk is megtaláljátok. Készítsétek el az ünnepekre ajánlásaikat!

Müpa karácsony: Készítsd el Boldoczki Gábor trombitaművész kedvencét / fotó: Csibi Szilvia

Pirított kacsamáj lilahagyma-lekvárral

Hozzávalók:

600–700 g kacsamáj
1 kg lilahagyma, karikákra vágva
300 ml tej
200 ml vörösbor
1 evőkanál cukor
4 db szegfűszeg

lilahagyma-lekvár

Pirított kacsamáj lilahagyma-lekvárral (a kép illusztráció)

A kacsamájat 2-3 centis szeletekre vágom és egy-két óráig hideg tejben áztatom. Nem sózom meg, mert attól a nyers máj megkeményedne. A szeleteket serpenyőbe teszem, mindkét oldalukat erős lángon 3-4 perc alatt „hirtelen” megpirítom. Akkor van kész, ha külsejük megpirult, de belsejük még puha – amennyiben túlsütjük, keménnyé válnak. A serpenyőből kivéve a szeleteket félreteszem és megsózom.

A kisült zsír nagy részét kiveszem, a serpenyőbe helyezem a karikákra vágott lilahagymát, a cukrot és a szegfűszeget.

Kevergetés mellett addig párolom a hagymát, amíg össze nem esik, majd felöntöm a vörösborral és a fedőt levéve a folyadék eltűnéséig kis láng fölött tartom.

A kacsamáj-szeleteket előételként lilahagyma-lekvárral és pirított kaláccsal tálalom, főételként a krumplipüré passzol hozzá.

Keress még több receptet művészektől a MÜPA oldalán!

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!