6 ok, ami miatt ne vegyünk soha műanyagpalackos olívaolajat

Lehet, hogy most, amikor az olívaolaj ára lassan az egekbe szökik, néha költséghatékonyabb típusok mellett tesszük le a voksunkat, ám ezek általában műanyag palackban érkeznek. De mi ezzel a baj?

Az olívaolaj talán az egyik legszélesebb körben használt zsiradék, hiszen egészségesebb, mint sok társa, sokoldalú és az íze sem túl tolakodó. A mediterrán vidékekről származó olívaolaj ráadásul sokáig eltárolható – de egyáltalán nem mindegy, hogyan. Vannak bizonyos buktatók, amelyeket el kell kerülnünk, hogy a lehető legjobb állapotú olívaolajat fogyaszthassuk – ha már jó áron megvesszük.

A legfontosabb dolog, amire figyelnünk kell, az, hogy miben tartjuk az olajunkat. A műanyagot mindenképpen kerülnünk kell, inkább üveget válasszunk – ám abból sem mindegy, hogy melyiket. A következőkben felsoroljuk, hogy miért nem jó ötlet a műanyagos változatot hazavinni a boltból, és eláruljuk, hogy mi az olívaolaj tárolásának tökéletes módja.

Kattints a képre, hogy megtudd, miért ne vegyél műanyagpalackos olívaolajat!

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...